Genieten van activiteiten in de duisternis tijdens Nacht van de Nacht

VORDEN - Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land meerdere evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit om de bewustwording rond lichtvervuiling, waar mens en dier hinder van ondervindt, te vergroten. Dit jaar vindt de Nacht van de Nachts plaats op 27 oktober. Het nachtfeest in Vorden begint om 19.00 uur.

De avond start met een kort nachtverhaal. Daarna vertrekken alle kinderen met lampion en ouders voor een wandelroute uitgezet met lichtjes rondom Kasteel Vorden. Bij terugkomst bij de Muziekkoepel is er gelegenheid om bij Valkenier Schaap nachtdieren te bewonderen van dichtbij. Boswachter Willem Regtop van Natuurmonumenten vertelt over het leven in de nacht, over flora en fauna. Verhalend laat de boswachter onder andere de das, de ransuil, de kerkuil, de jonge steenuil, de boom- en de steenmarter tot de verbeelding spreken.

Ook de sterrenwacht is aanwezig met grote sterrenkijkers. Verder kunnen de kinderen broodjes bakken, krijgen ze iets lekkers te drinken en te eten. De muziek en zang wordt verzorgd door 'Colorful Music' onder begeleiding van Wieteke Schotsman. Ouders kunnen bij de kraam van De Rotonde iets te drinken kopen. Lampionnen en verlichting zijn ter plekke te koop. Het programma is ongeveer 21.30 uur afgelopen. De deelname is gratis.

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door Achterhoek Nieuws, Natuurmonumenten, Vordense Ondernemers Vereniging. Voor meer informatie, neem contact op met Bruna Vorden.


0575 - 553 100

Meer berichten