Op de Vordenseweg zullen op grondgebied van de gemeente Lochem twee chicanes geplaatst worden. Foto: gemeente Lochem
Op de Vordenseweg zullen op grondgebied van de gemeente Lochem twee chicanes geplaatst worden. Foto: gemeente Lochem (Foto: )

Vordenseweg afgesloten vanwege plaatsing chicanes

VORDEN - Van 29 oktober tot 15 december zal de Vordenseweg tussen Vorden en Lochem afgesloten zijn voor het verkeer. Reden hiervoor is de plaatsing van twee chicanes op deze weg. Bovendien worden de fietsstroken breder en zullen deze achter de chicanes langsgaan. Verder zal de weg een nieuwe deklaag krijgen, worden de bermen steviger gemaakt en aan weerszijden van de weg wordt een betonrand aangelegd. Dit alles gebeurt onder regie van Circulus-Berkel Buitenruimte, de werkzaamheden worden door Dostal Wegenbouw uit Vorden uitgevoerd.

Uit gesprekken met aanwonenden begin vorig jaar bleek dat de te hoge snelheid, de hoge verkeersintensiteit, de hoeveelheid (zwaar) vrachtverkeer en de veiligheid van fietsers als knelpunten werden ervaren. Er werden toen zes tijdelijke chicanes geplaatst op de Wildenborchseweg om de knelpunten aan te pakken, die uiteindelijk door definitieve wegversmallingen zullen worden vervangen. Uit een snelheidsmeting, later dat jaar, bleek dat ten opzichte van 2015 dat de snelheid van bijna al het verkeer structureel was afgenomen tot de gewenste snelheid van 60 km p/u.

Aandachtspunten daarna waren een aparte fietsstrook, de locatie van de plaatsing van de chicanes, de ruimte om er door te rijden en de voorrangsregeling. In de uitvoering voor de definitieve maatregelen, waaronder de plaatsing van de twee chicanes op de Vordenseweg, zal rekening gehouden worden met deze aandachtspunten.

Tijdens de werkzaamheden zal een omleidingsroute worden aangegeven. Voor meer informatie over wegwerkzaamheden , zie de website of neem telefonisch contact op met Circulus-Berkel.


0900 - 9552

www.bereikbaargelderland.nl

Meer berichten