De Vordense Slipjacht wordt zaterdagmiddag 10 november voor de 39ste keer verreden. Foto: PR
De Vordense Slipjacht wordt zaterdagmiddag 10 november voor de 39ste keer verreden. Foto: PR

Slipjacht Vorden

VORDEN - De Vordense Slipjacht wordt zaterdagmiddag 10 november voor de 39ste keer verreden. Het Slipjachtcomité Vorden, onder aanvoering van Albert Mulderije, Appie Noordkamp, Liesbeth Geubels en Tiny Koning, hoopt op prachtig jachtweer zodat de 'scent' (geur van de vos) goed blijft hangen en het publiek prachtig 'hondenwerk' te zien krijgt.

Fieldmasters van de Vordense slipjacht zijn dit jaar Henk Rottinghuis en de Boudewijn van Heuveln. Huntsman is Rick Saurens. Rond 13.00 uur wordt er verzameld op de weide voor Kasteel Vorden, waar wethouder Willem Buunk het jachtgezelschap welkom zal heten. Na het welkomstwoord en het neutje zullen de deelnemers zich voor de start gereedmaken.

De eerste run start rond 13.15 uur en wordt ingezet op de Schuttestraat, om vervolgens via Lindese Enk, Zelledijk en Beunkstege te eindigen bij Huize 't Zelle waar de eerste kill is. De tweede run start rond 14.00 uur ter hoogte van de zichtlaan Huize 't Zelle, Helderboomsdijk, Lindese Enk, Kapellebultweg, Zomervreugdweg en dan richting Landgoed Kieftskamp waar de tweede kill zal zijn.

De derde en laatste run start rond 15.15 uur en wordt ingezet bij Huize Kieftskamp, richting Hengeloseweg, door Delden om vervolgens de Hengeloseweg weer over te steken naar de Waarleweg en te eindigen op de zichtlaan van Kasteel Vorden waar de derde kill plaatsvindt en de jacht afgeblazen zal worden.

Het Slipjachtcomité Vorden wil graag vermelden dat men zeer tevreden is met de loyaliteit van alle landeigenaren, zonder wiens toestemming een dergelijk cultuurhistorisch evenement niet te organiseren is.

Meer berichten