De Herberg en Wentink Installaties in het zonnetje gezet als shirtsponsors van Vorden 5. Foto: PR

Vorden 5 bedankt shirtsponsors

Algemeen

VORDEN - Namens de sponsorcommissie in de persoon van Rob Enzerink en de leiding van het team van Vorden 5 zijn afgelopen week zowel Ap Wentink van Wentink Installaties en Patricia en René Brummelman van De Herberg voorzien van een bos bloemen als dank voor hun bijdrage als shirtsponsor van Vorden 5.

Selectieteams v.v. Vorden
Afgelopen zondag was het een goede dag voor de selectieteams van v.v. Vorden. Vorden 1 en Vorden wonnen beide hun wedstrijd en Vorden 2 en VR1 speelden gelijk. Op een derde van het seizoen staan alle vier teams in het linker rijtje en spelen dus om de bovenste plaatsen in de competitie. Vorden 1 won de erg belangrijke uitwedstrijd tegen DVC'26 uit Didam en staat nu nog maar 6 punten achter op koploper DCS. Vorden VR1 speelden gelijk tegen hoogvlieger SHE VR1 en vinden zichzelf nu terug op de tweede plaats.

Vorden 1 begon zonder de geblesseerde en afwezige Bas Abbink, Ate Barendsen en Bart Stokman. Trainer Michel Feukkink had voor de jonge JO19-1 speler Niels Rondeel een basisplaats in petto als linksback en op de andere zijde verving Bas Kortstee als rechtsback de op wereldreis zijnde Bart Stokman. In deze nieuwe formatie van de achterhoede, met het centrale duo Stefan Eggink en Sam Abbink, probeerde Vorden 1 in haar normale ritme te komen en middenmotor DVC'26 het voetballeven zuur te maken. Maar de geel-zwarten kwamen niet in hun ritme en waren vooral op het middenveld, normaal gesproken de sterkste en stabielste linie van het team, niet in normale doen. DVC'26 kwam dan ook in de 20ste minuut op voorsprong, maar gelukkig maakte binnen 5 minuten Vorden nog weer gelijk via Tom klein Kranenbarg. Na de pauze moest Daan Horstman geblesseerd achter blijven en kwam Luuk Smit in het veld als vervangen. Met Luuk op het middenveld en Gijs van der Veen op de plek in de voorhoede, kwam er iets meer druk en kansen. Toch kwam DVC'26 wederom op voorsprong, maar niet nadat Vorden 1 maar liefst twee keer de onderkant van de lat had geteisterd, en bracht de stand op 2-1. In het laatste kwartier draaide Vorden 1 de wedstrijd toch nog om en kwam via Frank Hiddink en Roy Böhmer op een 2-3 voorsprong. In de laatste tien minuten gaf het team van trainer Michel Feukkink deze voorsprong niet meer weg en werden er drie hele belangrijke punten mee naar Vorden gebracht.

Vorden VR1
De meiden van Vorden VR1 moesten aantreden als nummer twee tegen de nummer drie SHE1. Na twee keer drie kwartier is dit ook de stand gebleven in de competitie want door een 2-2 gelijk spel blijft Basteom de koploper en komen Vorden en SHE hier direct achter aan. Voor rust kwam SHE op voorsprong uit een scrimmage bij een hoekschop. Vlak voor rust bleef Sam rustig voor de goal en na een mooie kapbeweging schoot ze de bal strak binnen. Na rust was het enige wapenfeit van SHE het doelpunt waarmee zij wederom op voorsprong kwamen. Met nog 20 minuten te spelen was het Amber die Vorden VR1 weer op gelijke hoogte bracht na een voorzet van Tara. Even later kopte zij in vrije positie nog jammerlijk over en schoot Maree de bal nog uit een vrije trap op de paal.