Er bestond grote belangstelling voor de Oudejaars Crossloop Vorden die telkens van start ging met een 'startschot' van een carbidbus. Foto: Jan Hendriksen
Er bestond grote belangstelling voor de Oudejaars Crossloop Vorden die telkens van start ging met een 'startschot' van een carbidbus. Foto: Jan Hendriksen (Foto: )

Gezellige en drukke Oudejaars Crossloop Vorden

VORDEN – De verkeersregelaars van de plaatselijke EHBO-afdeling hadden de handen er aan vol. Tot ver in de omgeving van sportcomplex Het Grote Veld van voetbalvereniging Vorden aan de Oude Zutphenseweg stonden de auto's geparkeerd. Met een recordaantal van 851 inschrijvingen stond zaterdag 29 december de 38ste editie van de Oudejaars Crossloop in Vorden op het programma.

Door Jan Hendriksen en Wilbert Menkveld

De timing was telkens perfect wanneer commentator Theo Lam van de Oudejaars Crossloop Daan Luesink opdracht gaf om de carbidbus in gereedheid te brengen om het startschot te 'lossen' voor de verschillende starts. Door de massale toeloop moest de laatste start over vijf kilometer zelfs met enkele minuten worden uitgesteld omdat er nog een lange rij wachtende hardlopers voor de toiletten stond. Toen die eenmaal was opgelost, kon Luesink de carbidbus alsnog laten knallen. En hoe. De knal echode door de bosrand rondom het sportcomplex nog enkele seconden na.

Vanwege het droge weer van de voorgaande dagen waren de parcoursen goed begaanbaar. Voor de vrijwilligers was het even wennen want die hadden voor de vijf, tien en vijftien kilometer geheel nieuwe parcoursen uitgezet. Gelukkig verliep dit zonder problemen. Traditiegetrouw werd de crossloop geopend met een Kidsrun over een kilometer. Als eerste kwam bij de jongens Jeremy Eilander uit Apeldoorn in drie minuten en 23 seconden over de finish. Tweede werd Levi Klein uit Vorden in 3.38 minuten. Bij de meisjes was Lotte Bonhof uit Apeldoorn de snelste in een tijd van 4.05 minuten. Lana Wullink was het snelste Vordense meisje over deze afstand (4.52). Alle kinderen kregen bij de finish een medaille, een mandarijn en een oliebol met limonade.

Geïnspireerd door het enthousiasme van de jonge lopers begonnen de deelnemers na wederom een knal met de carbidbus vervolgens aan de vijftien, tien en vijf kilometer. Als eerste kwamen de snelste vijf kilometer lopers binnen. Deze afstand was sterk bezet met veel jeugdig talent van atletiekvereniging Argo uit Doetinchem. Evenals vorig jaar won Bob te Lindert uit Heelweg van Agro in 16.34 minuten. Snelste Vordenaar bij de mannen over deze afstand was Daan de Vries in 19.40 minuten. Bij de vrouwen ging Rianne Aarnink uit Enschede van atletiekvereniging Tion over vijf kilometer als eerste over de streep in 20.34 minuten. De snelste Vordense vrouw over deze afstand was Chuesty Klein in een tijd van 22.53 minuten.

De tien kilometer bij de mannen werd gedomineerd door leden van Argo met zowel de eerste, tweede als derde plaats. Winnaar werd Jordy Kloet uit Doetinchem in 35.06 minuten gevolgd door Rick Heutinck uit Doetinchem in 35.32 en Ewan Oosterink uit Zelhem die als derde in een tijd van 38.07 eindigde. Snelste Vordenaar over deze afstand bij de mannen was Eddy Menkveld die als vierde eindigde in 38.43 minuten. Wendy Mullink uit Doetinchem van Argo werd eerste bij de vrouwen over tien kilometer in 38.56 minuten. De snelste Vordense vrouw over deze afstand was Els Berenpas in een tijd van 49.55 minuten.

Ton ten Have prijs
Op de vijftien kilometer ging de overwinning naar Remy Rondeel uit Zelhem (Agro) in een tijd van 56.05 minuten gevolgd door Luuk Nusselder uit Hummelo (57.27) en Steven den Besten uit Vorden (59.04) die als derde eindigde. Den Beste won als snelste Vordenaar dan ook de Ton ten Have wisselbokaal. Snelste vrouw over deze afstand was Jolanda Brugman uit Zutphen van atletiekvereniging Hanzesport in een tijd van 1.07.42 uur. De snelste vrouw uit Vorden over deze afstand was Mariëlle Klein Brinke in een tijd van 1.11.25 uur, die daarmee ook de Ton ten Have prijs verdiende.

Opbrengst
Ook de deelnemers die niet als eerste over de streep kwamen hebben kunnen genieten van hun persoonlijke toptijden, de prachtige omgeving en de talrijke aanmoedigingen. Bij de finish was het wederom erg gezellig door het vele publiek en de muziek van accordeonist Henk Wormeester. De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagd en sportief evenement, waarvan dit jaar de opbrengst ten goede komt aan het Vordense Zwembad In de Dennen en de hardlopers van Runners Vorden. De opbrengst van de Oudejaars Crossloop wordt medio maart 2019 bekend gemaakt.

Voor foto's en alle uitslagen zie de website.


www.oudejaarscrossloop.nl

Meer berichten