Werk van 'Louise Kleinherenbrink: 'Het zachte zingen van de lucht'. Foto: Johan Drewes
Werk van 'Louise Kleinherenbrink: 'Het zachte zingen van de lucht'. Foto: Johan Drewes

Rabo-kunst uit de Achterhoek nu voor iedereen

Algemeen

VORDEN - Een bijzondere expositie met werk dat voorheen alleen in de kantoren van diverse Achterhoekse Rabobank filialen te zien was, is van 2 februari tot 30 maart te zien in het MAS Vorden, Raadhuisstraat 6. Het werk is veelal gemaakt door schilders met banden met Oost Nederland.

Er is werk te zien van onder anderen Karel Buskes, Loes Kurpershoek, Louise Kleinherenbrink, Saskia Wevers, Elisabeth de Vaal, Theo Ettema en niet te vergeten Piet te Lintum, ooit genoemd ‘de schilderende ambassadeur van de Achterhoek’. Piet te Lintum, schilder, tekenaar en illustrator uit Winterswijk.

Vanwege de sluiting van een aantal kantoren van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek heeft de directie van de bank besloten het gehele kunstbezit opnieuw te laten beoordelen. Uit de grote hoeveelheid aanwezige kunst werd een keuze gemaakt voor werk dat in de overblijvende kantoren een plaats zou vinden. Het idee om de overige kunst in een depot op te slaan, zou onrecht doen aan het zichtbaar maken voor publiek van het eerder verzamelde werk. Zodoende werd gezocht naar een goede oplossing voor de resterende 170 werken. Uit deze collectie heeft het MAS rond zeventig werken van regionale kunstenaars verkregen. Voor de nieuwe expositie, die op 1 februari geopend wordt door Ronald van Wetering, directeur bedrijven van Rabobank Apeldoorn en omstreken, is een selectie van de meest bijzondere werken uit deze collectie gemaakt.

Tegelijkertijd zijn in de vitrines bijzondere kettingen van Anke Mateman (Lochem) en keramiek van de Zutphense Marit Kersten te bewonderen. Het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst is open op vrijdag- en zaterdagmiddag 14.00 tot 17.00 uur.


www.masvorden.nl

facebook.com/MASVorden

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord