Nieuwe schilderlessen bij 't Kleine Veld

VORDEN - Wie het nieuwe jaar kunstzinnig en creatief wil beginnen kan terecht bij Rian Drok van Tekenpraktijk het Kleine Veld in Vorden. Zij start deze maand weer nieuwe schilderlessen.

Op woensdag 13 februari begint een serie waarbij de deelnemer zich kan verdiepen in verschillende technieken. "We gaan eerst vijf lessen met pastelkrijt werken, daarna vijf keer met aquarelverf en tenslotte vijf keer met acrylverf", aldus Rian. Belangstellenden kunnen zich ook per blok inschrijven. Verder is er op de donderdagen een combicursus. Die bestaat uit tien lessen, eens per twee weken, met verschillende materialen en technieken. De eerste les is op donderdag 14 februari. Het zijn lessen waaraan maximaal zes mensen kunnen deelnemen. Tekenpraktijk Het Kleine Veld is te vinden aan de Almenseweg 39 in Vorden (bij de kleurpotloden).
Rian: "In 2002 zijn we in Vorden komen wonen en ben ik begonnen als tekentherapeut. Inmiddels voel ik me meer en meer aangetrokken tot de "Kunst". Ik heb diverse cursussen en workshops gevolgd bij gerenommeerde kunstenaars. Hierdoor krijg je meer bagage om zelf weer uit te delen aan cursisten. De opleiding tot tekentherapeut heeft mij veel gebracht, het was een persoonlijk groeiproces met veel ruimte voor creativiteit. Dit is ook wat ik nu te bieden heb. Ik begeleid mensen op een speelse, ontspannen manier en laat hen ervaren hoe leuk het is te spelen met kleur en vorm. We werken meestal niet naar een voorbeeld, maar de cursisten krijgen wel voldoende inspiratiebronnen en handvatten aangereikt om zelf aan de gang te gaan. Je doet nieuwe ervaringen op en veel deelnemers staan versteld over wat ze in zich blijken te hebben."

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten