Volleybaldames Dash zijn ongeslagen thuis-status kwijt

VORDEN - Dat het de koploper was, die een einde maakte aan een fraaie reeks was een schrale troost. De volleybaldames van het Vordense Dash raakten zaterdag tegen VC Zwolle hun ongeslagen thuis-status kwijt. In sporthal 't Jebbink kon er na een spannend slot zelfs niet eens één puntje uit het vuur worden gesleept. Het werd 0-4.

Dat de wedstrijd van zaterdag spannend zou worden stond al op voorhand vast. De dames uit Vorden hadden tegen VC Zwolle nog iets recht te zetten en gingen vol goede moed en scherpte de wedstrijd in. Er werd gevochten voor elk punt. Beide kanten gingen voor elke bal. Door een goede blokkering en aanvallende ballen wist Zwolle de set naar zich toe te trekken (22-25). De tweede set ging aanvankelijk gelijk op, mede door de toejuichingen van het enthousiaste publiek. Helaas lieten de Zwolse dames zien dat ze ervaren zijn, en met hun goede blokkeringen en harde aanvallen kon Dash niet bijblijven. (20-25)
De coach droeg vervolgens de Dash-dames op dat ze meer plezier moesten gaan spelen wilden ze de ongeslagen thuis status behouden. Er werd hard gestreden maar door veel persoonlijke fouten aan de kant van Dash wisten de dames van Zwolle ook deze set binnen te slepen (19-25). De ongeslagen thuis-status was daardoor weliswaar ten einde: de vastberadenheid van de Vordense dames niet. Zij wilden dan tenminste nog één puntje in Vorden houden. Dat resulteerde uiteindelijk in de spannendste van de vier sets. Maar zelfs de steun van het publiek mocht niet baten: de Dash-dames trokken opnieuw aan het kortste eind: 30-32.
De volgende wedstrijd is op zaterdag 2 maart, uit tegen Emmen '95 DS1. Het duel begint om 17:30 uur.

Meer berichten