Dash-dames in de race voor eerste divisie

VORDEN - Het kampioenschap in de tweede divisie zat er net niet in voor het eerste damesteam van Dash. De Vordense volleybalsters verloren slechts twee van de 22 wedstrijden in deze competitie: van de kampioen. Maar die tweede plek geeft alsnog de mogelijkheid van promotie naar de eerste divisie, via de Promotie- en degradatieregeling. Daarin wordt met de twee op de tiende plaats geëindigde teams uit de Eerste divisie gestreden om in totaal twee plaatsen in die hogere klasse.

Dash speelde zaterdag de laatste competitiewedstrijd in Groningen. Omdat de concurrent vrijdagavond geen setje had laten liggen werden de meiden van Zwolle kampioen en was er voor Dash geen verdere eer te behalen. Maar dat mocht de wedstrijdpret niet drukken. En onderweg was het ook al gezellig, mede dankzij Debbie die voor iedereen een lekker snoepzakje had gemaakt. Na de pastamaaltijd in Groningen kon de strijd met tegenstander Donitas DS2 beginnen.
Dash startte goed. Serverend werden de meiden van Donitas onder druk gezet en hierdoor werd uiteindelijk een gaatje geslagen. Het bleef lang spannend maar uiteindelijk wist Dash de set met een eindstand van 21-25 naar zich toe te trekken. Omdat deze wedstrijd nergens meer om ging werd er lekker gewisseld. Dat leverde even wat gewenningsproblemen op en Donitas voerde de servedruk op. Hierdoor kreeg Dash het moeilijk in de pass. Het gaatje dat Donitas sloeg was niet meer te dichten: 25-18. De derde set ging vanaf het begin af aan gelijk op en ook nu bleef het ook tot het laatst spannend. Aan beiden kanten werd goed verdedigd en er werden lange rally's gespeeld. Dash trok uiteindelijk net aan het langste eind: het werd 24-26.
Dash had nog één setje nodig om de winst mee naar Vorden te nemen. Maar de concentratie zakte een beetje weg en de Vordense meiden hadden moeite om de bal in één keer op de grond te krijgen. Dit zorgde opnieuw voor lange rally's, waarvan Donitas er de meeste benutte: 25-18. De meiden van Dash waren echter niet van plan om zo'n eind te rijden en dan met verlies weer naar huis te gaan. Dus volle bak werd er begonnen aan de laatste set, die uiteindelijk werd binnengehaald: 13-15. Ondanks de gemiddelde leeftijd in het veld, die nog nooit zo laag is geweest als dit seizoen. En wat hebben de jonkies het goed gedaan.
Zo goed dat het seizoen dus nog niet voorbij is. Mede dankzij Henk, die van de meiden weer een team heeft gemaakt en het spelplezier terug heeft weten te brengen. Zaterdag moeten de Dash-dames weer een lange reis maken, voor het eerste promotie-degradatieduel tegen eerste-klasser Bolsward DS1. De derde club in deze poule is Wevo 70 DS1.
De partybus vertrekt vanaf Sporthal 't Jebbink. Edwin Schooltink van de sporthal sponsort een bus voor Dash Dames 1. Supporters, leden en familieleden, mogen mee. De kosten voor een hele dag plezier zijn 10 euro per persoon. Wie mee wil kan zich opgeven met een e-mail aan secretariaatdash@gmail.com. De tijden volgen nog. De Dash-dames hopen op veel steun.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden