Foto: Stijn Vanoverbeke
Foto: Stijn Vanoverbeke

De spanning in de Dutch Sidecar Masters gaat verder in Halle

HALLE - Na een spannend begin van de Dutch Sidecar Masters gaat het kampioenschap op zondag 26 mei verder op circuit de Kappenbulten in Halle. De verschillen tussen de combinaties is klein waardoor het ook op het technische circuit van Halle weer een spannende wedstrijd belooft te worden.

Tienvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen uit Lochem voert het klassement samen met Luc Rostingt aan. Het verschil met de regerend wereldkampioenen Marvin Vanluchene en Ben van den Bogaart is 15 punten. Ook Veldman/Janssens staan op 15 punten van Willemsen maar de kans dat ze in Halle deel kunnen nemen is zeer klein omdat Veldman kampt met een polsbreuk. Een combinatie waar in Halle absoluut rekening mee gehouden moet worden is die van Bax/Stupelis. Bax heeft tot nu toe twee van de vier manches weten te winnen, maar viel in Varsseveld een manche uit waardoor hij een achterstand op heeft gelopen. De winnaar van de Nederlandse Grand Prix in Oldebroek is in vorm en zal in Halle voor niets anders gaan dan de winst.

Koen Hermans uit Baak met zijn bakkenist Nicolas Musset rijden in Halle een thuiswedstrijd. Hermans behoort tot de absolute toppers van Nederland en won eerder dit jaar al de Grand Prix van Spanje. Echter in de Dutch Sidecar Masters heeft hij door verschillende tegenslagen een achterstand van 35 punten opgelopen op leider Willemsen, maar is in Halle belust op revanche. Ook voor van Werven/Beunk is Halle een thuiswedstrijd. Van Werven komt uit Terborg en Beunk is woonachtig in Hengelo. Na twee wedstrijden staan ze op een zevende plaats in de tussenstand maar zijn vastbesloten om verder op te klimmen naar voren.

Naast de Dutch Sidecar Masters rijden ook de Quads een wedstrijd voor de punten van het kampioenschap. Mike van Grinsven staat aan de leiding en heeft tot op dit moment nog geen enkele manche verloren. Joe Maessen volgt op een tweede plaats en Ricardo Phoelich bezet de derde plaats. Het circuit van Halle bestaat uit vele mooie springschansen waarop de rijders het beste van zichzelf kunnen laten zien.

In totaal komen er vier klassen aan de start in Halle. De Dutch Sidecar en Quad Masters zijn het hoofdprogramma maar ook komen het NK Zijspan en de Quads Junior en Youngsters aan de start.

De trainingen beginnen om 10.00 uur en het starthek zal voor de eerste keer vallen om 13:00 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op www.halmac.nl

Meer berichten