Praktijkopleider Jan Eskes en eigenaar Bennie Hietbrink te midden van de leerlingen die momenteel bij het bedrijf in opleiding zijn. Foto: Olivier Huisman
Praktijkopleider Jan Eskes en eigenaar Bennie Hietbrink te midden van de leerlingen die momenteel bij het bedrijf in opleiding zijn. Foto: Olivier Huisman

L.M.B. Vorden wint OOM-Award 2019

Algemeen

VORDEN - L.M.B. Vorden heeft de OOM Award 2019 in de regio Gelderland in de wacht gesleept. Het Vordense landbouwmechanisatiebedrijf bleef de andere genomineerden Bronkhorst High Tech (Ruurlo) en Hewigo (Winterswijk) net voor in de verkiezing van het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De uitreiking was vrijdag 7 juni in Otterlo.

"We hebben naar allerlei aspecten van opleiden gekeken", aldus de jury. "Alle drie de bedrijven scoorden daarin gelijkwaardige punten. En alle leerlingen spraken ook vol lof over het leerbedrijf en hun praktijkbegeleiders. Toch viel L.M.B. Vorden nog extra op. Beide leerlingen hadden hier inzichten van het leerbedrijf gekregen die voor hen cruciaal waren. En dan ben je als leerbedrijf extra goed bezig. Dan breng je niet alleen een vak bij, maar draag je bij aan het leven van een leerling. Daarom kiezen we unaniem voor L.M.B. Vorden als winnaar van de OOM-Award."

Bekijk hier de video van L.M.B. Vorden

Eerder deze week ging de OOM-Award in de regio Noord-Holland naar ARU (Assendelft) en Jachtwerf Stofberg (Enkhuizen). In de regio Utrecht horen de genomineerde bedrijven Roxin CNC (Harmelen), OMVE Lab & Pilot Equipment (De Meern) en De Nijborg Agri (Renswoude) op 19 juni wie de award mee naar huis mag nemen. De nominaties voor Zuid-Holland en Noord-Nederland volgen binnenkort.

Vakjury
De nominaties voor de OOM-Awards komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Over de OOM-Award
De OOM-Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord