Regiotalent tennis Kris Rewinkel eerste in de ranglijst

Regiotalent tennis Kris Rewinkel. Foto: PR
Regiotalent tennis Kris Rewinkel. Foto: PR

HENGELO/VORDEN - Kris Rewinkel (12) uit Hengelo Gld. is dit jaar begonnen aan een opmars in het tenniscircuit. Sinds haar zesde jaar tennist zij bij HLTC Het Elderink in Hengelo en onder leiding van Lisette en Martine Dijkman heeft ze leren tennissen en stappen gemaakt. Inmiddels tennist en traint Kris in Vorden waar ze ook competitie speelt.

Haar talent voor tennis is inmiddels in de regio ontdekt. Zo is Kris in het najaar van 2018 extra trainingen gaan volgen bij Effort Tennis Academy, om zich verder te ontwikkelen en te verbeteren. Onder leiding van Loet Baard en Robin van Beveren volgt ze trainingen in Haaksbergen, Lichtenvoorde en Doetinchem. Kris traint drie tot vier keer in de week en speelt in de weekenden haar wedstrijden. Inmiddels speelt ze op diverse landelijke toernooien.
Sinds dit jaar neemt Kris ook deel aan de KNLTB Junior Ranglijst Toernooien. Hierin speelt ze in de categorie tot en met twaalf jaar. In Emmeloord heeft ze het toernooi gewonnen en in Lichtenvoorde werd ze tweede. Inmiddels staat ze in de ranking 43ste van Nederland. Deze zomer speelt ze nog een aantal toernooien in Doorn en Zuidwolde die meetellen en mogelijk mag ze eind juli deelnemen aan de Jeugd Nederlandse Kampioenschappen in Hilversum. Hiervoor worden 32 speelsters toegelaten.
Ook doet Kris mee aan het KNLTB Jeugd Circuit Gelderland. In zowel Vorden als Laren heeft ze in de leeftijdscategorie tot en met veertien jaar de enkel-toernooien gewonnen. In Laren heeft ze ook de categorie tot en met zeventien jaar in de enkel gewonnen. De beste speelsters uit de provincie mogen in september (week 36) deelnemen aan de Masters. Kris staat eerste in de ranglijst en hoopt Gelderland te mogen vertegenwoordigen in de leeftijdscategorie tot en met veertien jaar.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden