De tocht eindigde bij kunstwerk De Hemelpoort in Uithuizermeeden. Foto: Frank van Zeeburg
De tocht eindigde bij kunstwerk De Hemelpoort in Uithuizermeeden. Foto: Frank van Zeeburg

Vorden geeft Heavensride vleugels

Algemeen

VORDEN - Vrijdagochtend om 5.00 uur was het al druk bij De Herberg om de deelnemers aan de Heavensride fietstocht uit te zwaaien. Nog veel meer mensen stonden 's avonds paraat om de fietsers binnen te halen, onder wie de groep van 16 die de volledige tocht volbrachten van Vorden naar kunstwerk De Hemelpoort in Uithuizermeeden en weer terug. Een rit van liefst 400 kilometer.

Door Bart-Jan Keizer

Initiatiefnemer Marielle Klein Brinke was één van de bikkels die in de snelle groep de 400 kilometer wist te overwinnen. "Alles viel vrijdag op zijn plek: fantastisch fietsweer, een prachtig deelnemersveld van rond de 60 fietsers, donaties die bleven komen, hartverwarmende reacties via Facebook. Dit was veel meer dan fietsen."

Iedereen bereikte vrijdagmiddag De Hemelpoort. Zonder uitzondering een emotioneel moment, waarbij de overleden dierbaren nog eens extra werden herdacht door de herinneringsboom met Heavenride sleutelhangers gepersonaliseerd met dierbare teksten en foto's. Marielle zelf fietste de Heavensride ter nagedachtenis aan haar overleden hartsvriendin Marije. "Ik ben dankbaar dat we op zo'n mooie wijze Marije hebben kunnen gedenken en vond het heel bijzonder en heel fijn dat haar familie ook aanwezig was."

De Heavensride heeft de laatste maanden veel losgemaakt binnen de Vordense gemeenschap. "De saamhorigheid en het enthousiasme is prachtig om te ervaren. Bij ondernemers die doneren en bij mensen die vrijwillig hun diensten aanbieden. Bijvoorbeeld dankzij Harry Eggink en zijn team hebben wij vrijdag alles uit handen kunnen geven."

De voorlopige tussenstand van de donatie voor Hospice Zutphen staat op 12.590 euro, maar de organiserende stichting met Mariëlle Klein Brinke, Ferdy Klein Brinke, Arjan Mombarg en Ben Albers verwacht dat het bedrag nog aanzienlijk zal stijgen. Voorzitter Ben Albers: "Wij kunnen terugkijken op een perfect geslaagde Heavensride en zijn iedereen die heeft bijgedragen enorm dankbaar. De lat voor volgend jaar is serieus hoog gelegd."

De voorlopige tussenstand van de donatie voor Hospice Zutphen staat op 12.590 euro. Foto: Frank van Zeeburg
De start vroeg op de vrijdagochtend bij De Herberg. Foto: Frank van Zeeburg

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant