Delden een van de winnaars in eigen klootschietmarathon
Frank Scheffer in actie tijdens de klootschietmarathon in Delden. Foto: PR.
Frank Scheffer in actie tijdens de klootschietmarathon in Delden. Foto: PR. (Foto: )

Delden een van de winnaars in eigen klootschietmarathon

VORDEN - Het mannenteam Delden 2 was een van de winnaars van de jaarlijkse klootschietmarathon van Vorden, georganiseerd door Buurtvereniging Delden. Zij schreven de wedstrijd op hun naam in de recreantenklasse. Bij de gemengde recreanten won Oosterhuizen. In de wedstrijdklasse ging de zege naar de teams van De Heksenlaak uit Barchem (mannen) en KSV Koekange uit Drenthe (gemengd).

Door Jan Hendriksen

Aan de 31ste editie van de klootschietmarathon namen in totaal 22 teams deel: twaalf in de wedstrijdklasse (acht mannen en vier gemengd) en tien recreantenteams. Dat waren er twee meer dan vorig jaar. Startlocatie voor de klootschietwedstrijden was de familie Scheffer aan de Nieuwenhuisweg. Voor de marathon over tien kilometer was er een parcours uitgezet door Delden over onder meer de Deldensebroekweg, Riethuisweg, Okhorstweg, Polweg, Nieuwenhuisweg en Hamminkweg.
In de wedstrijdklasse voor mannen was er een overtuigende overwinning voor De Heksenlaak uit Barchem weggelegd met 122 schoten en 75 meter. Tweede werd Delden 1 bestaande uit Henk Broekgaarden, Tom Roerdink en Doetse Huizinga met 131 schoten en 68 meter en derde Delden 2 (Marcel Vruggink, Henri Eggink, Michael Hulleman en Manfred Waenink) met 131 schoten en 47 meter. De gemengde wedstrijdklasse werd gewonnen door KSV Koekange uit Drenthe met 139 schoten en 77 meter. Tweede werd Team Stokkink uit Vorden met 147 schoten en 115 meter en derde Delden 1 (Gerrit Rossel, Evert Maalderink, Ria Maalderink en Marian Tiessink) met 183 schoten en 40 meter.
In de recreantenklasse die een korter parcours voor de kiezen kregen was er bij de mannen een overwinning voor Delden 2 (Sebastiaan Hamer, Dubaern Besseling en Gerard Scheffer) met 62 schoten en 55 meter weggelegd. Tweede werd Senioren Vereniging Vorden (SVV) 1 met 65 schoten en 23 meter en derde SVV 2 met 66 schoten en 50 meter. In de recreanten gemende klasse ging de overwinning naar het team van Oosterhuizen 1 met 61 schoten en 41 meter. Tweede werd Oosterhuizen 2 met 74 schoten en 2 meter.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden