Graafschaprijders rijden Hamburger Rit

Graafschaprijders rijden Hamburger Rit

VORDEN - V.A.M.C. De Graafschaprijders heeft voor volgende week de Hamburger Rit op het programma staan, een unieke Zomeravond Rit in samenwerking met de Internationale Motorclub I.M.C. Wisent uit Den Ham. De route voert naar Den Ham en de deelnemers kunnen daar een koffiepauze houden in het Wisent-clubhuis. Er starten ook deelnemers in Den Ham en die nuttigen het gebruikelijke 'Broodje Hamburger' halverwege, in het clubhuis van De Graafschaprijders aan de Eikenlaan in de Kranenburg.

De Zomeravond Hamburger Rit is een prachtige kans om als nieuwe motorliefhebber of her-opstapper te proeven van een mooie rit in de eigen omgeving en daarna te genieten van het Broodje Hamburger gebakken in met motorvirus besmet vet. De Hamburger Rit zal plaatsvinden op woensdagavond 17 juli en er kan vertrokken worden tussen 18.00 en 19.00 uur. Vertreklocatie is het clubhuis van de V.A.M.C. De route is circa 125 kilometer, naar Den Ham en terug. De GPS route (Garmin, TomTom) is aan te vragen bij het e-mailadresj toer@vamc.nl. Voor het inschrijfgeld hoeft men het niet te laten want dat bedraagt slechts 6 euro, inclusief de heerlijke Vordense hamburger. Een toevallig contact via de kennissenkring van voorzitter Johannes van Kempen heeft geleid tot dit initiatief.
De club uit Den Ham is ontstaan in de jaren tachtig, door een kennismaking van een groep Hammenaren met Duitse toerrijders, die net als zij een veerboot onderweg waren naar Scandinavië. Net als I.M.C. Wisent heeft ook de V.A.M.C. een rijke historie aan internationale motorreizen, vandaar de binding. In de jaren negentig ging een aantal leden van de V.A.M.C. naar de FIM Rally in Noorwegen en naar de Noordkaap. De deelname aan FIM Rally's groeide bij de Graafschaprijders en inmiddels hebben toerrijders van de Vordense motorclub al meer dan tien FIM-treffens bezocht. Die vinden op toerbeurt telkens in een ander Europees land plaats. Heel Europa is inmiddels doorkruist, Engeland, Ierland, Spanje-Portugal, Italië, Griekenland en ook de bergpassen in Midden-Europa. Voormalige Oostbloklanden zijn aangedaan en zelfs Tunesië.
De FIM Rally is ontstaan in 1936 te Berlijn, met als doel: Internationale Verbrüderung, maar viel stil door de Tweede Wereldoorlog. In 1950 pakte Nederland dat opnieuw op met een FIM Rally in Groningen. In 2015 haalden de Graafschaprijders die geweldige FIM Rally (met ruim 1000 deelnemers) naar Vorden, daartoe werd een jaar eerder 'het over te nemen stokje' door een promotiegroep opgehaald in Tampere Finland. Men vraagt zich soms af wat die motorrijders toch bezielt, om naar zo'n uithoek te rijden om die gekke zonnewijzer op een eiland met een bult aan de Noordelijke IJszee te zien. Maar toch, het is niet te geloven: om middernacht met een lange schaduw in de zon met 28 graden en even verderop een smeltende sneeuwgletsjer. De terugreis via de zeldzaam mooie lofoten en fjorden zijn iets om nooit te vergeten. De leden hebben dus nog heel veel met hun collega's van IMC Wisent te bespreken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden