De revue 'Spang' leidde tot allerlei bijzondere taferelen. Foto: Jan Hendriksen.
De revue 'Spang' leidde tot allerlei bijzondere taferelen. Foto: Jan Hendriksen. (Foto: )

Volle bak voor revue Jong Gelre Vorden/Warnsveld

'Wereldberoemde' band Spang zaterdag nogmaals in Kulturhus

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Er moesten zaterdagavond in allerijl nog stoelen worden bijgeplaatst in de grote zaal van het Kulturhus in Vorden, zo groot was de toeloop voor de eerste revueavond van Jong Gelde Vorden/Warnsveld. Regisseuse Anouk Pardijs kon aan het eind tevreden terugkijken: "Alles viel op alle vlakken op zijn plek, dat is zo mooi om te zien."

"Iedereen heeft er veel energie ingestoken en dat zag je terug op het podium. Het werd ook rijkelijk beloond door het publiek en dat deed iedereen goed", zei Anouk Pardijs zaterdagavond laat met veel voldoening. Verrast ook door de extra stoelen die beheerder Boudewijn Kortboyer in allerijl naar de grote zaal moest brengen omdat er onverwacht zo veel mensen afkwamen op de revue 'Spang'.
Anouk Pardijs (33) vervulde voor het tweede achtereenvolgend jaar de regie van de revue van de Vordense/Warnsveldse plattelandsjongerenorganisatie. Nadat de Zutphense voor Jong Gelre Vorden/Warnsveld zelf jarenlang op de bühne had gestaan durfde ze vorig jaar de nieuwe uitdaging aan om 'voor' de groep te staan. "Niet letterlijk hoor. Ik sta er midden tussenin. Ik probeer vooral iedereen veel positieve energie en vertrouwen mee te geven zodat ze zelf het beste er uit willen en durven te halen. En dat is vanavond zeer goed gelukt. Ik heb er zoveel zien stralen, dat doet me goed. Ik ben dan ook trots op iedereen."

Dubbelrollen
Kenmerkend voor 'Spang' waren de talrijke dubbelrollen in de verschillende toneelscènes en de veelvuldige decorwisselingen waarvoor de schrijverscommissie bestaande uit Roelie Barink, Dirk Borgman, Anoek van Mossel, Bart Tiessink en Niels Veldhuis dit jaar had gekozen. De decorbouwgroep onder leiding van Jorik Hissink en Sven Jansen had de handen dan ook flink uit de mouwen moeten steken. Niet alleen voor de decorstukken op het toneel zelf maar ook voor het 'zijpodium'. Zo was er voldoende tijd om van decor te wisselen.
Centraal in de revue stond de 'wereldberoemde' band Spang, die al twintig jaar niet meer had opgetreden maar nog altijd roemrucht is. Echter de band had door een 'administratieve onzorgvuldigheid' in het verre verleden een behoorlijke schuld opgebouwd en hierdoor liep de kroeg van bandleden Do (Mirjam Arends) en Remi (Dennis Regelink) gevaar. Om de kroeg te redden besloot Do samen met goede vriend en bandlid Sietse (Pepijn Klein Lebbink) op zoek te gaan naar de rest van de bandleden. En dat leidde tot allerlei bijzondere taferelen.

Tweede voorstelling
Woensdagavond komt de toneel-, decor- en dansgroep en het zangduo (Esther Polinder en Anouk Wiggers) onder aanvoering van Anouk Pardijs nogmaals bij elkaar in aanloop naar de tweede voorstelling, die zaterdagavond plaatsvindt. "Ik heb vanavond in de zaal gezeten. De aspecten die naar mijn mening en volgens de groepen niet helemaal goed gingen bespreken we woensdag zodat zaterdag alles nog vloeiender verloopt. We willen met z'n allen namelijk nog éénmaal vlammen", aldus de regisseuse.

Toegangskaarten
Toegangskaarten voor de voorstelling van zaterdagavond zijn in de voorverkoop voor 7,50 euro verkrijgbaar bij het Kulturhus, de Bruna en bij Den4akker in Vorden en bij D'n Olde Kriet in Wichmond. Een kaartje aan de deur kost 8,50 euro. Na afloop zorgt DJ Titom zaterdagavond voor de Afterparty.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden