De leerlingen gaan, zoals de naam al doet vermoeden, ook echt buiten aan de slag. Foto:Daan Noordhuizen
De leerlingen gaan, zoals de naam al doet vermoeden, ook echt buiten aan de slag. Foto:Daan Noordhuizen (Foto: )

Lyceum uit Zutphen start met locatie in Vorden: Eligant Buiten

VORDEN/ZUTPHEN - Schooljaar 2020-2021 start het Eligant Lyceum uit Zutphen met een locatie in Vorden: Eligant Buiten, voor leerlingen met een havo/vwo-advies.

"De naam kozen we, omdat deze vestiging buiten Zutphen is én omdat we ook echt buiten aan de slag gaan met de leerlingen", aldus rector Arnold van Gessel. "We werken volgens hetzelfde onderwijsconcept als het Eligant Lyceum in Zutphen. Het grootste verschil is dat leerlingen bij Eligant Buiten in principe drie jaar over de eerste twee jaar mogen doen".

In een kleine setting (minimaal 16 leerlingen, maximaal 24) krijgen leerlingen de kans om zich optimaal voor te bereiden op de derde klas van havo of vwo. "Steeds vaker komt het voor dat kinderen klaar zijn met de stof op de basisschool en een groep overslaan. Ze zijn dan relatief jong voor de middelbare school en kunnen dan via Eligant Buiten de overstap geleidelijker maken. Maar Eligant Buiten is ook voor leerlingen die de overstap van de basisschool naar de middelbare heel spannend vinden of die (nog) een meer persoonlijke leerroute volgen. Eligant Buiten is een plek waar leerlingen uitgedaagd worden en waar ze werken aan het versterken van vaardigheden en aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling".

Voor ouders organiseert de school een informatieavond op dinsdag 18 februari. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@eligant.nl. Voor meer informatie, zie de website.


www.eligant.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden