Kaartje van de afsluiting N319 Zutphen-Ruurlo fases 3 en 4. Foto: PR
Kaartje van de afsluiting N319 Zutphen-Ruurlo fases 3 en 4. Foto: PR

Volgende fase werk aan N319 Zutphen-Ruurlo

VORDEN - In het kader van het groot onderhoud aan de N319 tussen Zutphen en Ruurlo is er van 13 tot en met 31 juli verkeershinder tussen Kranenburg en Ruurlo en op 24 en 25 juli bij de rotonde N319/N315 bij Ruurlo.

De provincie Gelderland werkt aan deze weg tussen de N314 bij Warnsveld en de Groenloseweg in Ruurlo. Naast het groot onderhoud wordt ook de verkeersveiligheid verbeterd. De weg krijgt een nieuwe asfaltlaag en is daarom in die periode geheel afgesloten. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. Het totale onderhoud duurt tot medio september. De rotonde N319/N315 bij Ruurlo ligt er ook even uit. Deze gaat op vrijdagavond 24 juli vanaf 20.00 uur dicht en is ook de hele zaterdag 25 juli gesloten voor verkeer.
Het gemotoriseerd verkeer is bij de omleidingen wat langer onderweg. Op het moment dat er werkzaamheden aan of bij het fietspad zijn, krijgen fietsers ter plekke aanwijzingen voor een alternatieve route. Deze kost niet of nauwelijks meer reistijd.
In dezelfde periode en aansluitend werkt de provincie ook aan het stuk Ruurlo-Groenlo. De brug over de Meibeek wordt vervangen en diverse rotondes worden gerenoveerd. De hoofdrijbaan is drie weken afgesloten. Ook aan de parallelweg wordt veel verbeterd. Deze werkzaamheden duren tot en met 11 september. De omleidingsroutes worden op elkaar afgestemd.
Informatie over de wegwerkzaamheden is te vinden op onderstaande website.

Plan uw reis op tijd
Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Die kan wel helpen om de overlast en drukte te verminderen door de route goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Het wordt veiliger in het verkeer als alle deelnemers met hun volle aandacht bij de weg en andere weggebruikers zijn. Samen veilig van A naar Beter.


gelderland.nl/Verkeer-en-vervoer

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden