<p>De huisartsen (v.l.n.r.) Jeroen Meinsma, Esther Tanis, Geke de Jong en Ben Albers. Foto: Jeannette Geerlings</p>

De huisartsen (v.l.n.r.) Jeroen Meinsma, Esther Tanis, Geke de Jong en Ben Albers. Foto: Jeannette Geerlings

VIDEO

Vordense huisartsen adviseren via YouTube over coronavaccin

VORDEN - De Vordense huisartsen hebben YouTube ingezet om informatie over de vaccinatie tegen corona te geven. Het filmpje vanuit het Gezondheidscentrum staat sinds 7 januari online.

De dokters hebben de laatste tijd veel vragen gekregen van mensen die werkzaam zijn binnen de gezondheidszorg. Zij mogen zich op korte termijn laten vaccineren maar vragen zich af of ze dat wel moeten laten doen. De artsen van het Gezondheidscentrum zeggen juist dat de gezondheidswerkers vooraan staan in de rij voor vaccinatie omdat het land vindt dat ze belangrijk werk doen.

“De twijfel die we vaak horen; is het vaccin wel veilig want het is zo snel ontwikkeld. Inderdaad is er keihard gewerkt om het vaccin nu beschikbaar te hebben en is alle menskracht in gezet om procedures te versnellen. Maar; uiteindelijk zijn alle verplichte procedures gevolgd die normaal ook nodig zijn, alleen in een veel hoger tempo.”

“Een tweede opmerking over de veiligheid; de kennis die nodig was voor het vaccin tegen corona bestaat al jaren en werd gebruikt voor andere virussen. Het enige wat de onderzoekers hoefde te doen was een kleine aanpassing om de techniek te gebruiken specifiek gericht op corona.”

“En dan de veiligheid; 100 procent veiligheid bestaat niet, maar als je moet kiezen tussen de gevaren van het vaccin en het gevaar van complicaties bij een corona-infectie dan kiezen wij voor het vaccin. Als dokters zien we de laatste maanden veel patiënten die langdurige klachten hebben overgehouden aan een corona infectie in de eerste golf. Corona is nadrukkelijk geen griep; er gaan veel meer mensen aan dood en patiënten hebben vaak lang restverschijnselen die hun leven een stuk minder leuk maken.”

De huisartsen laten er met hun verklaring geen twijfel over bestaan dat zij iedereen die opgeroepen wordt sterk aanraden zich te laten vaccineren. Meer informatie op de websites van de praktijken. 

Het filmpje is hieronder te zien:


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden