Foto: PR

Wespennest in huis? Dit kun je doen!

Wespen kunnen in de zomermaanden behoorlijk wat overlast veroorzaken. Meestal heb je er alleen buiten last van, maar dit ongedierte kan ook binnen voor overlast zorgen. Zo kunnen wespen via een openstaand raam of een openstaande deur naar binnen vliegen. Kom je de laatste tijd steeds vaker wespen tegen in huis? Dan zit er mogelijk een wespennest. Als je hier niets aan doet, wordt de overlast alleen maar groter. Wespen planten zich namelijk snel voort, waardoor de populatie grootse vormen aan kan nemen. Reden genoeg om in actie te komen. Daarom vertellen wij je hier wat je kunt doen tegen een wespennest in huis.

Zoek uit waar het nest zit

Twijfel je of er een wespennest in huis zit? Zoek dan eerst uit of dit het geval is. Veel mensen hebben alleen geen idee hoe zij dit doen. Toch is dit vaak makkelijker dan je denkt. Als je een wesp in huis ziet, hoef je hem alleen maar te volgen. Wespen verlaten hun nest namelijk om eten te zoeken. Als zij dit gevonden hebben, keren zij terug naar het nest. Door het diertje te volgen weet je binnen de kortste keren waar het nest zit. Mogelijk zie je wel een nest hangen in de nok van jouw zolder. Kruipt de wesp via een gat de muur in? Dan is er vermoedelijk sprake van een wespennest in de spouwmuur.

Wespen bestrijden

Als je een wespennest in huis ontdekt hebt, wil je hier zo snel mogelijk van verlost worden. Daarom besluit je mogelijk om het nest te verwijderen. Is er nog activiteit rondom het nest? Dan is het zaak om de wespen eerst uit te roeien. Strooi bijvoorbeeld wat vergif voor de ingang van het nest. De wespen nemen dit mee het nest in, waardoor ze langzaam maar zeker sterven.

Op het internet lees je mogelijk ook dat je wespen kunt bestrijden met kokend water. Als het nest niet groter is dan een tennisbal, is dit mogelijk. Bij grotere nesten raden wij dit ten zeerste af. Ga je zelf wespen bestrijden? Verwijder het nest dan pas als er geen activiteit meer rondom het nest is.

Neem contact op met een ongediertebestrijder


Zit er een groot wespennest in huis? Dan kan dit plaats bieden aan honderden tot duizenden wespen. In dat geval raden wij jou aan om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Waarom? Omdat het bestrijden en verwijderen van een wespennest in huis dan nogal wat risico’s met zich meebrengt. Wespen worden namelijk agressief als jij je in de buurt van het nest begeeft. Hierdoor is de kans groot dat je gestoken wordt. Schakel je een ongediertebestrijder in? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Hij bestrijdt de wespen allereerst en haalt het nest na een aantal dagen weg. Als je een ongediertebestrijder inschakelt, ben je binnen de kortste keren verlost van een wespennest in huis.

Dit artikel wordt u aangeboden door De Bestrijdingsbrigade. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden