<p>Print2Pack aan de Nieuwstad in Vorden is failliet en zal Vorden verlaten. Foto: PR<br><br><br></p>

Print2Pack aan de Nieuwstad in Vorden is failliet en zal Vorden verlaten. Foto: PR


Vordense drukkerij Print2Pack failliet

VORDEN - Afgelopen donderdag 27 mei is Print2Pack failliet verklaard. De zestien medewerkers van de drukkerij is door de curator ontslag aangezegd. Als het komt tot een doorstart van de drukkerij zal dat buiten Vorden zijn, met plaats voor niet meer dan driekwart van de huidige medewerkers.

De Vordense drukkerij begon in 1936 aan de Insulindelaan en verhuisde in 1951 naar de Nieuwstad 12 en vervolgens in 1987 naar de Nieuwstad 30. In 1965 kwam het bedrijf in handen van de familie Weevers.
De huidige algemeen directeur Rob van Dijk kwam in 2014 in dienst van het bedrijf, aanvankelijk als commercieel directeur. Toen in 2015 de BDU uit Barneveld de samenwerking zocht met de uitgeeftak van Weevers werd besloten om de bedrijven te splitsen. Gerhard Weevers werd directeur/eigenaar van de uitgeverij, gevestigd in Lichtenvoorde, om leiding te geven aan het team van Achterhoek Nieuws met huis-aan-huiskranten in het grootste deel van de Achterhoek, waar ook de weekbladen Contact bij horen. Vanaf dat moment werd Rob van Dijk algemeen directeur van de drukkerij in Vorden.
Eind 2017 nam de familie Weevers afscheid van de drukkerij. De aandelen werden overgenomen door Rob van Dijk, waarna het bedrijf verder ging onder de naam Print2Pack. Behalve de naam werd ook de koers gewijzigd: van handelsdrukwerk naar verpakkingen.
Volgens Rob van Dijk ging het de laatste jaren bergafwaarts. Vooral met handelsdrukwerk, zoals facturen, briefpapier en enveloppen. Met een omzetstijging van 23 procent ging de omschakeling naar verpakkingen voortvarend. Maar het handelsdrukwerk ging hard achteruit, vooral door corona.
“We hebben zelf het faillissement aangevraagd en praten al over een doorstart met een partner”, zegt Van Dijk. Hij verwacht dat daar deze week duidelijkheid over komt. “We kunnen helaas niet iedereen meenemen en we zullen Vorden verlaten. Samen met een nieuwe partner vestigen we ons in de buurt van Arnhem en gaan we ons meer richten op verpakkingen”, aldus de directeur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden