<p>Zondag 13 juni vierde aannemersbedrijf Ruiterkamp met familie en personeelsleden haar 75-jarig bestaan. Foto: PR</p>

Zondag 13 juni vierde aannemersbedrijf Ruiterkamp met familie en personeelsleden haar 75-jarig bestaan. Foto: PR

Aannemersbedrijf H.J. Ruiterkamp viert 75-jarig bestaan

VORDEN - “Wij maken het. Niets is ons te gek. Gaat het om het ophangen van een fotolijstje, het timmeren van een dakkapel, het bouwen van een nieuwe woning of het maken van oud gebintwerk. Wij voeren het graag uit. De klant is koning. Door onze jarenlange ervaring is bijna niets onmogelijk. En we doen meer dan alleen maar bouwen.” Aannemersbedrijf H.J. Ruiterkamp uit de buurtschap Linde vierde zondag 13 juni haar 75-jarig bestaan. Een familiebedrijf die in Vorden en verre omgeving grote bekendheid geniet door haar vakmanschap op het gebied van nieuwbouw, verbouw en restauratie.

Door Jan Hendriksen

Voor het gesprek voor dit ‘jubileumartikel’ zijn Henk (72), Annie (73) en Arjan (41) Ruiterkamp en Marian Arfman – Ruiterkamp (46) in de woonkamer van Henk en Annie bij elkaar gekomen. Dochter Anneke (38) was verhinderd. Allen zijn werkzaam binnen het bedrijf. Het aannemersbedrijf is nog steeds gevestigd op de locatie waar het 75 jaar geleden op 13 juni 1946 door Hendrik-Jan Ruiterkamp werd opgericht als een timmer- en aannemersbedrijf, op het destijds bekende adres E 33 aan de Lindeseweg waar een voormalige smederij was gevestigd. “Vandaar dat nog steeds de voorletters H.J. aan het bedrijf zijn verbonden. Donderdag 13 juni 1946 was de dag dat mijn vader Hendrik-Jan en moeder Riek hun vijfjarig huwelijk vierden en het bedrijf oprichten. We hebben dan ook afgelopen zondag, toen we op de kop af 75 jaar bestonden, met onze familie en het huidige personeel het jubileum gevierd”, zo verklaart Henk die ondanks zijn pensionering nog volop in het bedrijf werkzaam is. “Ik open en sluit elke dag de deuren van de werkplaats”, zegt hij niet zonder enige trots.

Normaliter worden bij de twee jaarlijkse gezellige avonden ook altijd de voormalige werknemers met hun partners betrokken. “Maar door de coronamaatregelen hebben die afgelopen zaterdag, evenals het huidige personeel, thuis een lekkere jubileum taart bezorgd gekregen”, zo verklaart Arjan die inmiddels de derde generatie binnen het familiebedrijf vormt. Met de naaste familie en personeelsleden met partners werd zondag het jubileum gevierd in de Lindesche Molen, die op een steenworp afstand van het aannemersbedrijf ligt en sinds 2010 in eigendom is van de familie Ruiterkamp.

Van A tot en met Z
Zoals al benoemd werd, doet aannemersbedrijf Ruiterkamp meer dan alleen bouwen en verbouwen. “Wij hebben de kennis en expertise om elk project van A tot en met Z te begeleiden”, zo verklaart Arjan die in de afgelopen periode middels professionele opleidingen zich verder heeft gespecialiseerd in het restauratiewerk. Arjan: “Als aannemersbedrijf zijn wij gecertificeerd onder het restauratiekeurmerk ‘Kennis en Kunde’ en werken we met eerbied aan monumenten. Het doel van dit keurmerk is het verbeteren en het in stand houden van de uitvoeringskwaliteit van de kleine en middelgrote bedrijven die werken aan cultureel erfgoed in Noord- en Oost-Nederland. Wij zijn als aannemersbedrijf al vele decennia actief met restaurerende werkzaamheden aan monumenten. Denk hierbij aan restauraties van kastelen, boerderijen, woningen, kademuren, boogbruggen. Kortom, we voeren alle mogelijke onderhoudsmatige restauratiewerkzaamheden uit, maar ook complete restauraties. We hebben hiervoor een eigen uitgebreide machinale timmerwerkplaats met de capaciteit voor machinale timmerwerken met oude profileringen, zoals lijstwerk, traponderdelen, kozijnen, ramen en deuren.”

Veranderd
Het klantenbestand en de bouw- en verbouwopdrachten bestonden in het verleden voor meer dan zestig procent uit agrariërs. “Dat is in de afgelopen drie decennia totaal veranderd. Nu bestaat het nog uit tien procent”, zo verklaart Henk, die samen met Arjan de directie vormt van de B.V. Het is algemeen bekend dat het werkaanbod binnen aannemersbedrijven momenteel groot is. “We krijgen een groot aantal orders binnen. Er is dan ook meer werk dan we momenteel aankunnen. Mensen zullen geduld moeten hebben, mede omdat het een zoektocht is naar goed en nieuw bouwpersoneel. Dit zeggen we de opdrachtgevers ook, want wij willen geen valse voorwendselen kweken. Dat is ook nooit onze werkwijze geweest in al die 75 jaar. We zien de toekomst van ons bedrijf dan ook rooskleurig tegemoet ondanks dat corona de laatste vijftien maanden natuurlijk een flinke wissel heeft getrokken”, zo besluiten Arjan en Henk. Op naar het honderdjarig bestaan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden