<p>Bas Kortstee, nieuwe sponsor Bj&ouml;rn Grotenhuys en Koen Oosterhuis. Foto: Johan Bolink &nbsp;</p>

Bas Kortstee, nieuwe sponsor Björn Grotenhuys en Koen Oosterhuis. Foto: Johan Bolink  

Vorden start competitie met hoofdsponsor Albert Heijn Grotenhuys

VORDEN - Afgelopen zaterdag speelde Vorden 1 haar laatste van de drie bekerwedstrijden tegen top-amateurclub Quick’20 uit Oldenzaal. De eerste twee bekerwedstrijden tegen TVC en Vogido waren verloren gegaan en ook in deze derde wedstrijd kon geen resultaat behaald worden. Toch was hoofdtrainer Wouter Schouten tevreden over deze wedstrijd en kijkt hij sowieso goed terug op de voorbereidingsperiode van de afgelopen zeven weken bij zijn nieuwe club. Uiteindelijk is hij gekomen tot een selectie van achttien spelers en twee keepers en is de rest verdeeld over zestien spelers voor het 2e elftal en zestien spelers voor het 3e elftal. Voorafgaand aan de wedstrijd op zaterdag 18 september om 17.00 uur ontving de 1e selectie de nieuwe kleding van hoofdsponsor AH Grotenhuys Vorden en kan de competitie (het seizoen) dus komende zondag echt beginnen met een uitwedstrijd tegen Concordia Wehl.

Het 1e elftal kon afgelopen zaterdag niet beschikken over Bas Kortstee, Remmert Verbrugge en Luuk Smit en begon met Musa Dagdelen, Daan Horstman, Nick Ziggers en Werner Rondeel op de bank. Het begin van de wedstrijd was volledig voor Quick’20. Deze top-amateurclub (grootste vereniging met 1800 leden van KNVB-afdeling Oost) uit Oldenzaal heeft de laatste 40 jaar altijd in de top van het amateurvoetbal gespeeld, maar twee jaar geleden besloten over te stappen naar de ‘zaterdag’. Dit houdt in dat na het corona-jaar dit zeer sterke gezelschap dit seizoen in de zaterdag 2e klas moet gaan spelen. Het verschil in kwaliteit was vooral in het eerste half uur goed te zien en het absolute hoogtepunt van de wedstrijd was het moment dat in de 18e minuut de zeer sterke linksbuiten van Quick’20 een voorzet van de rechterkant vanaf zo’n 15 meter met een schitterende omhaal in de verre hoek plaatste. Hij zette hiermee de stand op 0-2 en heel even dreigde een ‘walk-over’ doordat de tegenstander van Vorden 1 in fysiek, snelheid, wendbaarheid, coördinatie en balbehandeling gewoonweg een maatje te groot was. Toch kreeg Vorden 1, en dat is een compliment waard, na een half uur de wedstrijd een stuk beter in de grip en kon zodoende de rust behaald worden met dezelfde 0-2 stand.

In de tweede helft kreeg Vorden meer overwicht op het middenveld en kon het onder leiding van uitblinker en sterkhouder Koen Oosterhuis ook steeds meer op de helft van de tegenstander spelen. De voorhoede werd zelfs een aantal keren aan het werk gezet en zowel Rick Schröer als invaller Daan Horstman waren beide dichtbij de aansluitingstreffer. In de laatste vijf minuten werd het verschil dan toch ook nog weer in de score uitgedrukt, want door een van afstand veranderd schot (85e minuut) en een schitterend uitgespeelde aanval (91e minuut) werd de eindstand uiteindelijk nog 0-4.

AH Grotenhuys nieuwe hoofdsponsor v.v. Vorden
Na afloop van de wedstrijd werd in de kantine de nieuwe hoofdsponsor van v.v. Vorden gepresenteerd. Na maar liefst 24 jaar moest v.v. Vorden dit voorjaar op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor na het overlijden van Henri Barendsen en de verkoop van het bedrijf BSV aan Wopereis in Doetinchem. De sponsorcommissie is samen met het bestuur terecht gekomen bij een bekende en al 20 jaar trouwe sponsor van de club, namelijk Albert Heijn Grotenhuys Vorden.

Björn heeft met de vereniging een 10-jarig contract ondertekend en dit houdt in dat de vereniging na Kluvers Sport Totaal (1983-1989), Sorbo (1989-1994), ’t Pantoffeltje (1994-1997) en BSV (1997-2021) met AH Grotenhuys Vorden tot aan 2031 haar vijfde hoofdsponsor heeft in de afgelopen 35 jaar. De presentatie liet de geschiedenis van de club zien, de rol in de laatste 20 jaar van voorheen ‘Super de Boer’, C1000’ en nu dus AH Grotenhuys Vorden bij de club, de plannen van Björn en de club voor de komende 10 jaar en tenslotte kreeg hij symbolisch het shirt van Vorden overhandigd door de spelers en zijn vrienden Bas Kortstee en Koen Oosterhuis.

AH Grotenhuys Vorden kijkt enorm uit naar de samenwerking en laat weten niet alleen erg trots te zijn op dit moment, maar dat het ook precies past in het beeld dat de supermarkt aan de Dorpsstraat in Vorden graag een rol wil spelen in de gemeenschap Vorden en intensief samen wil werken met de vereniging in het dorp en directe omgeving.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden