Acrobate Kaltrina stijgt met haar hoepel in de circustent tot grote hoogte. Foto: Sander Grootendorst
Acrobate Kaltrina stijgt met haar hoepel in de circustent tot grote hoogte. Foto: Sander Grootendorst

Circus Lorelly: bescheiden, maar groots

Algemeen

VORDEN - De herfsttournee van Circus Lorelly zit er weer op. Een tournee van bescheiden omvang, maar daarom niet minder groots. Het circus speelde drie voorstellingen in Zelhem en zes in Vorden; zondag was de laatste in de reeks. Wie er niet naartoe is geweest, heeft pech gehad. En heel wat gemist. De voorstelling in de tent op het parkeerterrein achter supermarkt Coop was gezellig, komisch, energiek, enthousiast, en verrassend goed.

Door Sander Grootendorst

Vijf circusartiesten nemen alle acts voor hun rekening en dat zijn er nogal wat; de middagvoorstelling in Vorden zaterdag duurde meer dan twee uur. Het circus is opgezet door de Vordenaren Lennart Schoppers en Yoshi Berends, twintigers nog altijd maar en toch al gelouterd in het circuswezen. Langzaam maar zeker, en ondanks de noodgedwongen corona-onderbreking, is Lorelly groter gegroeid: ook letterlijk, de tent waarin we zaten is een stuk hoger dan die op landgoed Hackfort in 2016.

De show bevat nu alle elementen die je je bij een circusvoorstelling kunt wensen, van een goochelaar die niet kan goochelen – maar toch lukte het hem de tissues een voor een uit de tissuedoos te halen – tot paard en pony die door de piste draven, de pony onder het paard door… Er zat zelfs een absurdistisch toneelstukje in het programma.

En het hooggeëerd publiek hield de adem in toen de stoere vuurspuwer de vlammen uit zijn mond liet brullen. Een acrobatische danseres ging met hoepel en al de hoogte in: wat een sierlijke manier om risico’s te nemen.

En dan was er nog alleskunner Marcel, van de grappen en de grollen én van de opperste concentratie: hij beklom een trap terwijl een zwaard, met de punt naar beneden, op zijn voorhoofd balanceerde. Ook als slangenbezweerder stond hij zijn mannetje. Of…?

Voor wie er niet naartoe is geweest: volgend jaar is er weer een nieuwe kans.

De vuurspuwer doet het publiek de adem inhouden. Foto: Sander Grootendorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant