Dennis Zweers, eigenaar van Zweers Groenten&Fruit&Traiteur. Foto: Sanne Hoksbergen
Dennis Zweers, eigenaar van Zweers Groenten&Fruit&Traiteur. Foto: Sanne Hoksbergen

Dennis Zweers dolblij met het uitkomen van zijn droom

Algemeen

Zweers Groenten & Fruit & Traiteur aan de Galleestraat geopend

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Het is iets totaal anders dan hij tot nu toe deed. “Dat is waar. Maar ik kreeg nu de kans om een eigen bedrijf te beginnen en dat was mijn grote ideaal. Het is een droom die werkelijkheid is geworden en daar word ik vrolijk van. En ik was geen onbekende, in het verleden verrichte ik hier namelijk al allerlei taken. Dat was een allround functie.”

Aan het woord is de 28-jarige Dennis Zweers, sinds begin dit jaar de eigenaar van Zweers Groenten & Fruit & Traiteur. Zijn bedrijf is gevestigd in het winkelpand aan de Burgemeester Galleestraat waarin tot eind vorig jaar Reiniers Groenten en Fruit zat. 

In het verleden was de in Vorden geboren en getogen en nu nog in Zelhem woonachtige Dennis Zweers onder meer werkzaam in de horeca en logistiek. “Maar toen Reinier mij begin november vorig jaar benaderde om zijn groente- en fruit speciaalzaak over te nemen hoefde ik daar niet lang over na te denken. We kwamen snel tot overeenstemming. Mede omdat ik hem uit het verleden kende toen ik als allround medewerker bij hem actief was”, zo vertelt Zweers. Hij wil op (korte) termijn weer in Vorden gaan wonen, samen met zijn vriendin Sanne Hoksbergen.

Weinig verandering
In eerste instantie zal Dennis Zweers niet veel veranderingen in zijn winkel doorvoeren. “Ik blijf gebruik maken van dezelfde leveranciers. Al onze groenten en fruit zijn dagvers en van de hoogste kwaliteit en komen zoveel mogelijk van Nederlandse bodem. Daarnaast verbouwen de telers de groenten en fruit milieubewust en respecteren we de seizoenen.”

Wel heeft Zweers een grote vitrinekast in de winkel verplaatst zodat er meer lichtinval in de winkel is gekomen en hij de producten samen met zijn twee vaste parttime krachten Erna en Els nog beter kan presenteren. 

“En de klanten kunnen gewoon gebruik blijven maken van de uitgebreide maaltijdservice, de catering van buffetten en barbecues. En daarvoor komt mijn opleiding als kok perfect van pas. En heeft men bijzondere wensen? Als specialist in maatwerk is bij ons (bijna) alles mogelijk”, glimlacht Dennis.

Uitgebreide keuze
De zeven-dagen-maaltijdservice, buffetten en barbecues laten een uitgebreide menu keuze zien. Dennis: “We bezorgen de koude of de warme maaltijden zes dagen per week. Alleen zondags bezorgen we niet. De keuzemaaltijden voor die dag worden zaterdags bezorgd.”

Zweers Groenten & Fruit & Traiteurs is telefonisch bereikbaar via 0575 550850 en via het e-mailadres zweersgroentenfruit@gmail.com. De winkel is ‘s maandags van 13.30 tot 18.00 uur geopend, op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. 

Naar verwachting is zeer binnenkort ook de website van Zweers Groenten & Fruit & Traiteur operationeel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord