Samensteller Fons Rouwhorst (l) tijdens opnames voor de muziek van de documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek'. Foto: PR

Samensteller Fons Rouwhorst (l) tijdens opnames voor de muziek van de documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek'. Foto: PR  

‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ is nog een extra keer te zien

Cultuur

VORDEN - De overweldigende belangstelling voor de documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ heeft ertoe geleid dat er komende zaterdag, 11 maart, een vierde voorstelling is ingepland. De film geeft de kijker een bijzondere ervaring mee, zo blijkt uit de reacties.

Na de première op vrijdagavond 24 februari in het Vordense Kulturhus waren ook de twee daarop volgende voorstellingen op zaterdagavond 25 februari en 4 maart snel uitverkocht. Daarom is besloten er nog een aan toe te voegen.
De documentaire ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ laat de ontwikkeling van de Achterhoek zien zonder er een oordeel over te geven. Ineke Heinen en Fons Rouwhorst uit Vorden en Theo Heuvelink ui Zutphen maakten dit document voor later over de door hen zo geliefde streek. Zij wilden een documentaire die nu eens niet ging over de clichés zoals de band Normaal. Het drietal wilde de geijkte paden verlaten en zocht originele invalshoeken om de Achterhoek in beeld te brengen. Daar zijn zij uitstekend in geslaagd.
De muziek bij de documentaire is voor een groot deel gemaakt door Achterhoekse muzikanten onder wie Stef Woestenenk uit Vorden. Hij schreef er een prachtig lied voor. Het nummer ‘De verandering’ begint in dialect, stapt over op het Nederlands en eindigt in het Engels. Het publiek was erg enthousiast over het lied in combinatie met de beelden.
De extra voorstelling van  ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’op zaterdag 11 maart begint om 20 uur. Kaarten zijn voor tien euro verkrijgbaar bij de Bruna in Vorden en te bestellen via het e-mailadres docuachterhoek@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord