Coert Boschloo van Coert Cuisine en Richard Termaat van het Keukengemaal nodigen u van harte uit voor een vijf-gangen verrassingsdiner op niveau. Foto: Alice Rouwhorst

Coert Boschloo van Coert Cuisine en Richard Termaat van het Keukengemaal nodigen u van harte uit voor een vijf-gangen verrassingsdiner op niveau. Foto: Alice Rouwhorst

Culinaire dineravonden op niveau bij het Keukengemaal in Bronkhorst

Economie

BRONKHORST – Wilt u dit voorjaar heerlijk genieten van een vijf-gangen verrassingsdiner op culinair niveau, eventueel gecombineerd met een wijn- of bierarrangement? Dit alles in een gemoedelijke no-nonsense sfeer voor een schappelijke prijs? Bij het Keukengemaal is dit op diverse data mogelijk! Op deze prachtige locatie met zicht op de uiterwaarden van de IJssel nodigen gastheer Richard Termaat en kok Coert Boschloo u van harte uit.

Door Alice Rouwhorst

In een klein gezelschap wordt u als gast op culinair gebied de hele avond in de watten gelegd. Tijdens het aperitief kunt u de expositie bekijken in het naastgelegen Kunstgemaal. Daarna gaat u aan een mooi gedekte tafel met uw gezelschap en worden uw smaakpapillen gestreeld. Bij elke gang krijgt u door de gastheren uitleg over het gerecht en de bijpassende wijnen of bieren. Deze worden samen met het team zorgvuldig uitgezocht. “Ik probeer daar waar het kan zoveel mogelijk met Achterhoekse producten te werken. Met groente en vlees lukt dat goed, maar met vis is dat moeilijker. Een goede kwaliteit is voor mij het allerbelangrijkste. Ik houd ervan om een goede combinatie te maken van de vijf smaken, waarbij ik vooral voor frisse smaken ga. Het fijne is dat we deze avonden nu ook in het voorjaar organiseren. Daardoor kan ik andere producten gebruiken, zoals aardbeien, asperges en rabarber. Leuk om te laten zien wat ik daarmee kan”, zegt een bevlogen Coert. Deze jonge kok heeft in zijn korte loopbaan al veel bereikt. Zo werkte hij bij een restaurant dat, tijdens zijn verblijf daar, een Michelinster kreeg. Hij werd in 2018 eerste bij de kookwedstrijd Horeca Talent Achterhoek, in 2019 derde en in 2020 eerste bij de Skills Nederland kampioenschappen en twee jaar later eerste bij de kookwedstrijd Achterhoek kookt in de DRU in Ulft. In 2021 was hij geplaatst voor de EK kookwedstrijd in Oostenrijk, maar corona gooide roet in het eten. De pandemie was een vloek en een zegen tegelijk, want door de lockdown moest hij zich bezinnen. Hij deed wat nog wel kon, hij ging bij mensen thuis koken in een kleine setting. Zijn bedrijf Coert Cuisine zag het licht en brengt sindsdien zeer succesvol een restaurantbeleving op locatie.

Liefde en passie voor koken en wijnen
Sinds 2021 is Richard Termaat het gezicht van het Keukengemaal, de horecagelegenheid van het naastgelegen Kunstgemaal waar wisselende exposities te bewonderen zijn. De gasten van de dineravonden worden in de gelegenheid gesteld om de dan aanwezige kunst te bezichtigen. In het Keukengemaal zelf kunt u in een ongedwongen sfeer lekker eten, drinken en samenkomen om te vergaderen en om een feestje te vieren eventueel met het spelen van het leuke detectivespel. Voordat Richard gastheer bij het Keukengemaal werd deed hij compleet iets anders; hij bekleedde verschillende commerciële- en management functies in de ICT. Hij gooide het roer om, omdat hij een jaar eerder, toen hij vijftig werd, concludeerde dat hij geen energie en voldoening meer kreeg van zijn werk. Hij ontmoette de privéchef bij hem thuis. Zijn vrouw had namelijk voor haar Abraham een thuisdiner geregeld bij Coert Cuisine. “Het gesprek ging tijdens dat etentje over koken en wijnen. Het werd al gauw duidelijk dat we een passie deelden. Toen nog niet wetende dat ik een jaar later het Keukengemaal zou gaan runnen. Vanuit die gezamenlijke passie hebben we elkaar gevonden en is deze mooie samenwerking ontstaan.” Richard heeft nog geen moment spijt van zijn overstap naar de horeca. “Dit is wat ik altijd heb willen doen. Ik ben blij dat ik de stoute schoenen aangetrokken heb en er voor gegaan ben.”

Opgeven voor deze succesvolle avonden
Inmiddels zijn tien verrassingsdineravonden gehouden. Het feit dat veel gasten voor een tweede keer kwamen, zegt genoeg over de kwaliteit en de sfeer. Wilt u ook een culinaire avond op niveau beleven? Geef u dan op via de QR-code op deze pagina of via de site van het Keukengemaal. Hier vindt u alle verdere informatie en ziet u op welke avonden plekken beschikbaar zijn. Bij meer aanmeldingen wordt een reservelijst gehanteerd. Uiteraard wordt er rekening gehouden met eventuele dieetwensen en allergieën. Mensen die slecht ter been zijn kunnen bij het Keukengemaal parkeren. Bij heel mooi weer worden de tafels buiten gedekt en ziet u misschien wel de zon in de IJssel zakken. Richard, Coert en team kijken uit naar uw komst aan de Veerweg 1 in Bronkhorst en zullen er alles aan doen om u een onvergetelijke avond te bezorgen.


www.keukengemaal.nl

www.coertcuisine.nl

Dit artikel wordt aangeboden door het Keukengemaal. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Noord