Naast de optocht van vorig jaar wordt tijdens de filmavond ook de optocht van 2008 vertoond. Foto: Paul Harmelink

Naast de optocht van vorig jaar wordt tijdens de filmavond ook de optocht van 2008 vertoond. Foto: Paul Harmelink

PAUL HARMELINK

Filmavond Oranjecomité Vierakker-Wichmond krijgt er een quiz bij

Maatschappij

VIERAKKER/WICHMOND - De jaarlijkse filmavond van Oranje comité Vierakker-Wichmond wordt dit jaar nog leuker dan anders. Niet alleen worden de films van de optochten van vorig jaar en vijftien jaar geleden vertoond, ook is er een spectaculaire Oranjequiz bedacht, waar bezoekers in teamverband aan mee kunnen doen. Kortom, iedereen kan uitkijken naar een gezellige avond  in de zaal van Grandcafé Bij Ludger. De film- en quizavond is op vrijdag 24 maart en begint om 20.00 uur.

De filmavond is al jaren een bekend fenomeen in Vierakker en Wichmond. Op deze avond worden voor de deelnemers en natuurlijk ook alle andere geïnteresseerden de opnamen van de optocht van afgelopen jaar vertoond. Deze zijn gemaakt door het vaste cameraduo Herman ter Vrught en Wilma Golstein. Dat is in de eerste plaats leuk voor de deelnemers, die uiteraard de hele optocht zelf niet hebben kunnen zien. Maar het is ook voor mogelijke wagenbouwers een mooie gelegenheid om inspiratie op te doen. Liefhebbers van geschiedenis kunnen daarnaast genieten van de optochtvideo van vijftien jaar geleden. Dit jaar wordt teruggekeken naar 2008.
Wat dit jaar bijzonder maakt is de Oranjequiz die gespeeld wordt in de pauze tussen de films. Teams van vier tot zes personen krijgen vier rondes voor hun kiezen met leuke en zeker geen makkelijke vragen, waarbij alle vaardigheden van het team op de proef gesteld worden. Teams die willen deelnemen aan de Oranjequiz kunnen zich via e-mail opgeven bij Janita Kip, secretaris van het Oranje Comité Vierakker-Wichmond: janitakip@hotmail.com. Iedereen is welkom op deze gezellige filmavond en de toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant