Links de drie betrokken personen vanuit ALDI, Foeke Jonker, Tom Leeman en Auke van Marle (ALDI Vastgoed), daarnaast Peter Bielars (Vitale Kern Vorden), wethouder Buunk en Ingrid Weeke (Vitale Kern Vorden). Foto: Karin Haarman

Links de drie betrokken personen vanuit ALDI, Foeke Jonker, Tom Leeman en Auke van Marle (ALDI Vastgoed), daarnaast Peter Bielars (Vitale Kern Vorden), wethouder Buunk en Ingrid Weeke (Vitale Kern Vorden). Foto: Karin Haarman

Vitale Kern schenkt ALDI in Vorden een amberboom

Natuur

VORDEN - Op de landelijke Boomfeestdag (16 maart) hebben wethouder Buunk, voorzitter van Vitale Kern Vorden Ingrid Weeke en Auke van Marle van ALDI Vastgoed BV een amberboom geplant aan de voorzijde van het twee jaar geleden herbouwde winkelpand aan De Bleek.

Vitale Kern Vorden schenkt de boom als dank voor de samenwerking rondom de nieuwbouw. ALDI paste de stijl van het nieuwe pand aan na overleg met de mensen van Vitale Kern. Geen vierkant betonnen gebouw maar een pand met een puntdak dat past bij de omgeving. Beide partijen zijn tevreden over het resultaat.

Oorspronkelijk zou de boom al geplant worden tijdens de heropening, maar door de pandemie kon dit niet doorgaan. Nu de coronabestemming enigszins onder controle is, kon de boom alsnog geplant worden. ALDI wilde behalve een verfraaiing van het winkelpand ook het parkeerterrein vergroenen. Dat resulteerde afgelopen twee jaar al in de aanplant van vier platanen en een amberboom bij de ingang. Deze en de nu geplante boom kleuren in de herfst dieprood. Hij is geleverd door boomkwekerij Klanderman uit Halle.

De aanplant van de amberboom past ook in het streven van Vitale Kern om het groen vanuit kasteel Vorden en omgeving meer het dorp in te trekken. De drie parkeerterreinen aan de Bleek krijgen mettertijd een groenere uitstraling evenals de oostelijke entree van Vorden (de rotonde bij De Horsterkamp en de Ruurloseweg). 

Het is de uitkomst van de wensen van Vordenaren uit 2019. In de daaruit voortvloeiende visie ging de meeste aandacht naar het aanpakken van de verkeersdruk in het centrum én het vergroenen van het dorp.


Voor meer informatie: www.vitalekernvorden.nl

Wethouder Buunk, Auke van Marle (ALDI Vastgoed) en Ingrid Weeke (Vitale Kern Vorden). Foto: Karin Haarman

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant