Staand v.l.n.r. Luc Feukkink (trainer), Esli Lindenschot, Milo van der Pol, Chico Lindenschot, Thomas Oonk, Sander Eggink, Micha Bolink, Jesse Barendsen, Jorick Benjamins, Niek Spiegelenberg, Sem Barendsen, Armand ten Broeke (leider), Stefan Eggink. Zittend v.l.n.r. Bart Jansen, Wiebe de Jong, Don Rouwen, Kevin Vliem, Mike Verstege, Gijs Bruinsma, Ties Wentink (niet op de foto: Jurre Heij).  Foto: Johan Bolink

Staand v.l.n.r. Luc Feukkink (trainer), Esli Lindenschot, Milo van der Pol, Chico Lindenschot, Thomas Oonk, Sander Eggink, Micha Bolink, Jesse Barendsen, Jorick Benjamins, Niek Spiegelenberg, Sem Barendsen, Armand ten Broeke (leider), Stefan Eggink. Zittend v.l.n.r. Bart Jansen, Wiebe de Jong, Don Rouwen, Kevin Vliem, Mike Verstege, Gijs Bruinsma, Ties Wentink (niet op de foto: Jurre Heij).  Foto: Johan Bolink

Vorden 2 kampioen en Vorden 1 derde zege op rij

Sport

VORDEN - Afgelopen zondag is Vorden 2 op de 18e speeldag (van de in totaal 20) van de competitie, kampioen geworden in de reserve 3e klas KNVB. Het 2e elftal van v.v. Vorden is met een fantastisch seizoen bezig, waarin maar liefst 14 keer achter elkaar is gewonnen. Doordat in de laatste vijf weken de directe concurrenten Grol 3 en TVO 2 ook aan de zegekar werden gebonden, was het verschil met de nummer 2, TVO uit Beckum, opgelopen tot maar liefst 9 punten met nog drie wedstrijden te gaan. Vandaar dat zondag 22 mei in Zieuwent het elftal van trainer Luc Feukkink en leider Armand ten Broeke genoeg had aan 1 puntje tegen RKZVC 3. Geheel in stijl pakten de geel-zwarten echter de volle drie punten door een verdiende 0-3 overwinning door doelpunten van Bart Jansen (2x) en Sander Eggink en daarmee werd het kampioenschap in de reserve 3e klas KNVB bezegeld en komt het 2e elftal voor het eerst in de historie van de club uit in de reserve 2e klas KNVB.

Het 2e elftal is dit seizoen een perfecte mix geworden van drie routiniers in de personen van Stefan Eggink, Micha Bolink en Wiebe de Jong, vier midden-twintigers in de personen van Ties Wentink, Sander Eggink, Jorick Benjamins en Kevin Vliem en maar liefst 8 spelers onder de 22 jaar, namelijk Gijs Bruinsma, Esli Lindenschot, Mike Verstege, Jesse Barendsen, Bart Jansen, Milo van der Pol, Jurre Heij en Chico Lindenschot. Vanuit de JO19-1 hebben Sem Barendsen, Niek Spiegelenberg, Sander Visschers en Sven Groot Wassink ook regelmatig mee gedaan en zodoende hun bijdrage hebben geleverd aan dit kampioenschap.

Vorden 2 kwam afgelopen zondag in Zieuwent al snel op voorsprong door een doelpunt van Sander Eggink (5e minuut) en toen daarna ook Bart Jansen een doelpunt maakte (0-2) was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Vorden 2 was de betere ploeg, speelde met heel veel zelfvertrouwen en wist in de 2e helft nog een aantal goede kansen te creëren. Uiteindelijk was het Bart Jansen die ook de 0-3 maakte en toen bleek dat concurrent TVO 2 ook nog eens gelijk had gespeeld, kon na 90 minuten het feest beginnen. Want met een voorsprong van maar liefst 11 punten op de nummer twee TVO werd het kampioenschap in de reserve 3e klas een feit en zowel in Zieuwent, in de bus, in de kantine en bij Zaal 6 in Vorden werd het nog flink gevierd.

Vorden 1 behaalt derde zege op rij
Vorden 1 heeft voor het eerst in haar 7-jarige verblijf in de 2e klas KNVB een serie van drie gewonnen wedstrijden op rij behaald. Nadat twee weken geleden DCS werd bedwongen en afgelopen week Concordia Wehl werd verslagen, was het nu de beurt aan Eendracht’30 in en uit Mook om aan de zegekar gebonden te worden. Door doelpunten van Sam Abbink en Musa Dagdelen won Vorden 1 met 0-2 van de groen-witten uit Limburg en ziet zichzelf nu met 37 punten uit 24 wedstrijden terug op de gedeelde 4e plaats samen met DVC uit Didam.

Komende zondagmiddag 29 mei staat er een prachtige voetbaldag op het programma op het Europlanit Buitensportpark, want naast het 2e elftal en de Dames 1 speelt ook het 1e elftal haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VVG’25 uit Gaanderen. En aangezien de strijd om de vierde plaats hoogstwaarschijnlijk een plek in de nacompetitie op gaat leveren, belooft dit een even zo interessante als spannende ontmoeting te worden. Vorden 1 heeft deze positie gecreëerd door afgelopen zondag zeer stabiel te spelen en zodoende verdiend een 0-2 overwinning te behalen. De goede eerste helft werd afgesloten met een vrije trap laag in de hoek geschoten door Sam Abbink en door deze treffer kon men gaan rusten met een minimale voorsprong. In de tweede helft kwam Vorden 1 iets meer onder druk, maar was het wel gevaarlijk met snelle tegenaanvallen. In de 75e minuut kwam Niels Rondeel alleen voor de keeper, maar zijn inzet werd ternauwernood gekeerd door de doelman van Eendracht’30, maar in de 87e minuut kwam dan toch de beslissing. Een uitbraak van Koen Oosterhuis aan de linkerkant, bracht de bal bij de instormende Musa Dagdelen en hij kon met een eenvoudige intikker gemakkelijk de stand op 0-2 brengen.

Vorden 1 heeft zodoende haar 11e overwinning dit seizoen behaald en dat is er nu al eentje meer dan in het tot nu toe beste seizoen 2016-2017 met 10 overwinningen, 37 punten en een 6e plaats. Zondagmiddag thuis tegen VVG en 6 juni uit tegen Quick 1888 in Nijmegen kunnen de kers op de taart worden op dit nu al zeer geslaagde seizoen van trainer Wouter Schouten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant