Het basiselftal van Vorden 1 afgelopen zondag tegen SDC’12: v.l.n.r. staand Thomas Oonk, Bas Abbink, Kris Koning, Gijs van der Veen, Luuk Smit, Sven Mulder. zittend v.l.n.r. Nick Ziggers, Sam Abbink, Bart Stokman, Koen Oosterhuis, Niels Rondeel. Foto: Johan Bolink

Het basiselftal van Vorden 1 afgelopen zondag tegen SDC’12: v.l.n.r. staand Thomas Oonk, Bas Abbink, Kris Koning, Gijs van der Veen, Luuk Smit, Sven Mulder. zittend v.l.n.r. Nick Ziggers, Sam Abbink, Bart Stokman, Koen Oosterhuis, Niels Rondeel. Foto: Johan Bolink

Vorden wint eerste wedstrijd seizoen 2022-2023

Sport

VORDEN - Vorden 1 heeft zondag 25 september tijdens de opening van de competitie van het seizoen 2022-2023 de volle drie punten gepakt door te winnen van SDC’12, de fusieclub uit de grensplaats Denekamp uit Twente. De geel-zwarten komen na de promotie in 2015 vanuit de derde klas, voor het achtste achtereenvolgende seizoen uit in de tweede klas KNVB zondag, maar is nu voor het eerst ingedeeld bij de Overijsselse (en voornamelijk) Twentse clubs. Clubs als de Tukkers, Stevo, Lemelerveld, Eilermark, ATC’65 en dus ook SDC’12 zijn in het verleden nog nooit ingedeeld geweest bij Vorden 1 en vandaar dat het wel even anders is dan de bekende tegenstanders uit de laatste jaren zoals Varsseveld, SDOUC, Union en DCS. 

Na een wisselvallige en bij vlagen moeizame voorbereiding met winst tegen Ruurlo, Keyenburgse Boys en Witkampers, maar (dik) verlies tegen Woezik, Voorwaarts Twello, DZC’68 en afgelopen dinsdag nog tegen FC Zutphen, begon Vorden 1 traditioneel sterk aan de competitie met winst in de openingswedstrijd. Door doelpunten van Luuk Smit en Nick Ziggers werd SDC’12 verslagen met 2-1 en kan het met vertrouwen zondag 2 oktober afreizen richting Hengelo Overijssel waar ATC’65 de tegenstander zal zijn.

Vorden 1 heeft dit seizoen een mix van ervaren spelers zoals Robin Verstege (26), Bart Stokman (32), Frank Hiddink (30), Sam Abbink (28), Bas Kortstee (26), Gijs van der Veen (25), Koen Oosterhuis (26) en Bas Abbink (26) en een aantal jeugdige spelers zoals Sven Mulder (23), Luuk Smit (23), Nick Ziggers (20), Kris Koning (21) en Niels (21) en Werner Rondeel (20). Vanuit de JO19-1 en het tweede elftal is de groep dit seizoen aangevuld met Sander Visschers (19) en Jurre Heij (19) omdat Musa Dagdelen (30) naar Sportclub Lochem is vertrokken en Daan Horstman (28) is gestopt. 

Zondag 25 september stond echter nog één naam in de basis, die niet bij bovengenoemde selectie van vijftien spelers is genoemd en dat is keeper Thomas Oonk. Hij bracht de gemiddelde leeftijd van het basiselftal met zijn 19 jaar flink naar beneden. Thomas stond voor het eerst in zijn carrière in het doel van Vorden 1 tijdens een competitiewedstrijd en dat kwam omdat vaste doelman Robin Verstege net terug kwam van een drieweekse overzeese vakantie naar Noord- en Zuid-Amerika. Thomas had mede door een blessure van de andere keeper in de selectie, Esli Lindenschot (21), in de voorbereiding al regelmatig mee gespeeld bij het eerste elftal en ook deze wedstrijd liet hij een goede indruk achter. De lange en jonge blonde doelman vanuit de JO19-1 behaalde, ondanks twee onzekere momentjes in de slotfase van de wedstrijd, een keurige voldoende en droeg op zijn manier ook bij aan de verdiende overwinning van Vorden 1 op SDC’12. 

Verdiend was de zege zeker, want het eerste elftal was over de gehele 90 minuten simpelweg de betere ploeg. Tegenstander SDC, een 1200 leden tellende fusieclub met dertien seniorenelftallen en onder andere een JO19-4 en JO17-5, viel eerlijk gezegd een beetje tegen en moest het hebben van heel hard werken en twee individueel wel aardige spelers. Vorden 1 daarentegen leverde een prima teamprestatie en kwam vooral in de eerste helft en het eerste kwartier van de tweede helft goed voor de dag. Veel diepgaande middenvelders, afwisselende aanvalsopzetten en zeker zo’n vier á vijf goede voorzetten vanaf de achterlijn.
Luuk Smit was deze middag ‘The Man of the Match’ met maar liefst drie goede doelpogingen, waarvan er uiteindelijk in de 30ste minuut er één van in ging. Na de 1-1 ruststand was het Nick Ziggers die in de 53ste minuut het duel besliste met de 2-1 door alleen voor de keeper keurig af te ronden. In het laatste kwartier werd het af en toe nog bibberen geblazen, maar SDC’12 kon in deze fase de gelijkmaker niet produceren en Vorden liet na de ruimtes beter te benutten, zodat uiteindelijk de 2-1 ook als eindstand op het scorebord kwam te staan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord