Voorzitter George Kienstra (links) en wethouder Evert Blaauw openen de buggyloods bij Golfclub ’t Zelle. Foto: Karin ten Heggeler

Voorzitter George Kienstra (links) en wethouder Evert Blaauw openen de buggyloods bij Golfclub ’t Zelle. Foto: Karin ten Heggeler

Opening buggyloods Golfclub ’t Zelle

Sport

‘Waar mensen samen komen, gebeurt iets!’

HENGELO/KRANENBURG - Dinsdag 23 mei was er een collegebezoek van B&W van de gemeente Bronckhorst gepland op de golfclub ’t Zelle in Hengelo. De opening van de buggyloods door wethouder sport Evert Blaauw, was onderdeel van het bezoek. De buggyloods is mede door een subsidie vanuit de gemeente Bronckhorst gerealiseerd. 

Handicarts/buggy’s
Handicarts, elektrisch aangedreven buggy’s, verschaffen mobiliteit aan mindervalide golfers van elke leeftijd en stellen hen in staat de golfsport te (blijven) beoefenen. De handicarts zijn eigendom van de stichting Handicart en deze stichting stelt, verspreidt over heel Nederland, deze handicarts oftewel buggy’s ter beschikking aan golfclubs. Daarmee geeft de stichting samen met de clubs, mindervalide golfers de mogelijkheid zowel lichamelijk als ook geestelijk actief te blijven.

De golfclub zorgt als een goed huisvader voor deze handicarts. Dat betekent dus ook een goede stalling. Op ‘t Zelle stond een loods die hiervoor gebruikt werd, deze was echter hard aan vervanging toe. Een behoorlijke investering, maar nodig om de handicarts te kunnen blijven aanbieden op ‘t Zelle. Gelukkig is het gelukt om dit te realiseren en staat er inmiddels een prachtige loods voor de stalling van de handicarts op het terrein.

Collegebezoek
De vereniging hoort bij één van de grootsten binnen Bronckhorst, met 1.200+ leden, vele greenfee bezoekers (introducees of golfers die éénmalig van de baan gebruiken), wandelaars en fietsers is ’t Zelle een grote trekpleister tot ver buiten de regio.

Golfclub ‘t Zelle is meer dan alleen golfen, het is een samenspel van natuurbeheer, landgoedbeheer, horeca, toerisme, sport en ontmoeten. Oog voor ondernemerschap en natuur gaan hand in hand. Ook niet-golfers zijn van harte welkom om over/door het terrein, het landgoed te fietsen of te wandelen. Onder andere het Pieterpad loopt langs de club. Een prachtige plek voor een pauze op het nieuwe aangeklede terras en clubhuis bij de golfclub.

Het gehele college van de gemeente Bronckhorst werd door een grote delegatie van het bestuur van golfclub ‘t Zelle en de rentmeester van het landgoed ontvangen. Daarnaast was Agrec aanwezig bij dit bezoek om tijdens de rondleiding, in de handicarts, over het mooie terrein uitleg te geven hoe zij samen met de club het onderhoud, water- en faunabeheer doen. 

Het college heeft iedere dinsdagmiddag een bezoek op de agenda staan, deze hebben steeds een thema. Het thema van dit bezoek was ‘Dynamische samenleving”, zoals burgemeester Marianne Besselink al in haar dankwoord na afloop zei: “Het thema was in dit collegebezoek op vele manieren belicht, het was een inspirerende middag. Mooi om te zien dat dit in onze gemeente is aanwezig is.” De vaak gebruikte quote: ‘Waar mensen samen komen, gebeurt iets!’ gaat zeker voor ’t Zelle op.

‘Ik wist niet dag golfen zo leuk was!’
George Kienstra, voorzitter van de golfclub, gaf het in zijn welkomstwoord al aan, een groot deel van de leden is grijs. Graag wil ’t Zelle ook aan jeugd laten zien en ervaren dat golfen ook een hele uitdagende leuke sport is. De leerlingen van groep 7/8 van de Kraanvogel mochten dit deze dinsdag ook ervaren. Door de pro’s (instructeurs) Marco en Richard, de vaste golfinstructeurs van ’t Zelle, kregen ze een uitdagende clinic aangeboden. Plezier stond voorop, maar de veiligheid van de leerlingen werd goed in de gaten gehouden. “Ik wist niet dat golfen zo leuk was!”, riep een leerling na afloop. Met een ijsje, een flyer met info over de club en een grote glimlach ging de groep weer op de fiets terug naar Kranenburg, een ervaring rijker.

De leerlingen van groep 7/8 van de Kraanvogel genoten van de uitdagende golfclinic. Foto: Karin ten Heggeler

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord