Nico Mensink liet een routekaart maken voor fietsers en wandelaars met daarop het Pieterpad, het Trekvogelpad en de Achtkastelenroute. Foto: Richard Stegers
Nico Mensink liet een routekaart maken voor fietsers en wandelaars met daarop het Pieterpad, het Trekvogelpad en de Achtkastelenroute. Foto: Richard Stegers

De Gravin van Vorden staat op de kaart

Zakelijk

VORDEN – De Gravin van Vorden staat op de kaart. Twee jaar geleden werd het hotel-grand café nieuw leven ingeblazen door Nico Mensink en Annemarie Landstra. De eigenaren kijken met een goed gevoel terug op de beginfase. “Het afgelopen jaar is een mooie groei gerealiseerd”, stelt Nico Mensink vast. “Daar zijn we erg tevreden over, maar het is zaak om aan de weg te timmeren en in beeld te blijven.”

Door Richard Stegers

In 2023 was de bezetting van de Gravin van Vorden al een stuk beter dan het eerste jaar. Met een klanttevredenheid van 97 procent scoort het hotel zelfs erg goed. De slogan: gastvrij, gemoedelijk en groen kwam beslist uit de verf. Zoon Huub Mensink hielp zijn ouders als kok bij het opstarten, hij is terug naar Amsterdam. Zijn plek in de keuken is inmiddels ingenomen door Willem Pasman, een ervaren kok die veel met lokale producten werkt. “Nu we alles op orde hebben, wordt het tijd voor vervolgstappen”, geeft Nico Mensink aan. 

Hij doelt op de nieuwe concertreeks met de naam Gravin’s Sunday Sound. In dat kader kunnen muziekliefhebbers elke eerste zondag van de maand genieten van live optredens in de feestzaal van De Gravin van Vorden. “Dat werd in de tijd van Hotel Bloemendaal De Schuur genoemd, veel Vordenaren weten dat wel.” De Schuur werd omgetoverd in een gezellige accommodatie voor feesten, activiteiten, vergaderingen en cursussen. De ruimte in huiskamersfeer is multifunctioneel en flexibel te gebruiken. “In De Schuur, een voormalige paardenstal, zijn in het verleden veel feesten en bruiloften gehouden. We blazen het nieuw leven in met onder andere muzikale events.” Dat begint met een optreden van Stef Woestenenk, een bekende muzikant uit Vorden. Hij komt op zondag 3 maart vanaf 16 uur in actie. De Gravin biedt dit eerste concert uit de reeks gratis aan ter ere van het 2-jarig bestaan. “De zaal biedt plaats aan ongeveer zestig gasten. De intieme setting is perfect voor singer songwriters en akoestische muziek zoals die van Stef Woestenenk”, weet de initiatiefnemer. 

Stef Woestenenk staat bekend om zijn veelzijdigheid en muzikale talent. Al jarenlang actief in het popcircuit, speelt hij in verschillende bands en projecten door het hele land. Op zondag 3 maart zal Stef een speciale set spelen, met een selectie van zijn favoriete nummers van bands als de Rolling Stones, de Beatles, Eric Clapton en The Who, aangevuld met eigen werk. Hij zal de nummers vaak voorzien van interessante anekdotes.

Met de concertreeks willen Nico en Annemarie vertier bieden in Vorden, met een lokaal karakter. En ze doen meer. Zo kunnen gasten voortaan iedere zondag in het restaurant de Pieterpadpizza bestellen. Er is een speciale steenoven voor aangeschaft. De pizza’s zijn er in vlees, vis en vega. Wekelijks wisselt het aanbod. “Pizza is populair en laagdrempelig. Je kunt het ook prima op ons terras nuttigen.” Bij wijze van test mocht de verslaggever van deze krant de noviteit proeven en dat pakte goed uit: de pizza viel duidelijk in de smaak.

Het Pieterpad loopt langs de horecagelegenheid en dat heeft de eigenaren doen besluiten een grote routekaart te laten maken, als extra service voor fietsers en wandelaars. Daarop wordt niet alleen het Pieterpad vermeld, maar ook het Trekvogelpad en de Achtkastelenroute staan er op aangegeven. Bij De Gravin van Vorden staat ook een Hart van het Pieterpad frame. Het leent zich uitstekend voor een fotomoment. “Zo valt er de komende maanden genoeg te beleven. We hebben er zin in.”


www.degravinvanvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant