De motorcross overdag is de afgelopen jaren flink gegroeid qua bezoekersaantal. Foto: PR
De motorcross overdag is de afgelopen jaren flink gegroeid qua bezoekersaantal. Foto: PR

Vetnippel Vol Gas muzikale afsluiter van de bouwvak

Algemeen

KRANENBURG - Na vijf jaar staat cross- en muziekspektakel Vetnippel Vol Gas standaard in de agenda van de feestminnende Achterhoeker. Op zaterdag 13 augustus brullen de motoren weer op het crossterrein aan de Eikenlaan in Kranenburg en worden de versterkers op het feestterrein opengedraaid voor een sfeervol dorpsfeest voor jong en oud. Dit jaar met maar liefst vier 'homegrown' Vordense bands.

De motorcross overdag is de afgelopen jaren flink gegroeid qua bezoekersaantal, en daarom heeft de organisatie van Vetnippel Vol Gas dit jaar niet alleen het terrein wat extra gezellig gemaakt voor jong en oud, maar is er ook overdag al live muziek na de cross. Meer dan genoeg redenen om zaterdag 13 augustus koers te zetten naar de bekende feestweide aan de Eikenlaan 23 in Kranenburg.

Om 14.00 uur gaat het crossterrein open voor publiek en starten de crossers met hun training. Voor de kleintjes zijn zoals ieder jaar een aantal attracties geregeld. Aan het einde van de middag staan de heren van de plaatselijk beroemde band Verdwaald op het podium, onder aanvoering van Frank Leferink die al tientallen jaren met zijn muzikale vrienden de Achterhoek vermaakt met rock uit de jaren 60, 70, 80 en 90 van o.a. Neil Young, Status Quo en Golden Earring.

De entree is 's middags gratis voor iedereen. Voor meer informatie over de cross en voor aanmeldingen kunnen belangstellenden terecht op de website van de Vordense motorclub VAMC. 's Avonds gaan alle muzikale remmen los met bands op het podium in de grote tent en op het buitenterrein, dat open is vanaf 20 uur. De Chess Blues Band, in de jaren tachtig een fenomeen in de regio, trapt af om 21.00 uur en speelt ook rond 23.00 uur een set op het buitenpodium.

Zanger Luc Seesing moest vanuit Canada geïmporteerd worden, maar is zijn moerstaal niet verleerd: "In 1983, Freddie Heineken was nog moar amper ontvoerd, en doar was the Chess Blues Band al. Cafeetjes, zaaltjes en festivals in 't oosten van 't land nam'n met genoegen kennis van de Vordense Blues. Noe is't 33 joar later. De serieuze Blues is nog wel steeds hoofdzaak, moar het werd deur de joaren hen een heerlijke mix van R&B en blues met een knipoog. Alleen moar covers natuurlijk. Woarum zo'j zelf het wiel uut vind'n? Toch? A'i moar skik hebt.' "If the Chess Blues Band were King, the world would Swing", zo luidt het motto van de Vordense blueslegendes.

Op het hoofdpodium mag allereerst Dr. Booze de zaal aan de gang krijgen - tot voor kort bekend als de Bigissue band. Gert Kraayenzang achter de microfoon en op gitaar wordt ondersteund door Thijs Eckhart, Ivo Eijkelkamp, Jurriaan Boerstoel en Jonny Addink. Met nummers van onder meer CCR, Van Morrisson, Queen, AC/DC, Beatles, Lenny Kravitz, Kinks en Bløf kan het publiek vast lekker in de stemming komen voor de afsluiter.

En die afsluiter is dit jaar de energieke rock&roll van de band Strike, bestaande uit Renske Zenhorst, Bert Radstake, Robert Wagenvoort en René Groot Wassink. De jarenlange ervaring bij diverse bands zoals Kas Bendjen, The Avalanche en Black Cat Society; de gemeenschappelijke voorliefde voor Rock 'n' Roll en de inspiratie uit heden en verleden, heeft geleid tot verfrissend nieuwe 'Rock met een loepzuivere Bella en ruwBilly- randje'.


www.vamc.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant