Zondag 4 september speelt het 1e elftal haar eerste (thuis)wedstrijd in de 2e klas KNVB. Foto: PR
Zondag 4 september speelt het 1e elftal haar eerste (thuis)wedstrijd in de 2e klas KNVB. Foto: PR

v.v. Vorden start seizoen met openingsfeest en thuiswedstrijd 1e elftal

Algemeen

Vorden - In de maand augustus heeft de v.v. Vorden de laatste puntjes op de 'i' gezet voor een goede start van het seizoen in het weekend van 3 en 4 september. Het Sportpark is flink onder handen genomen, de organisatie uitgebreid en versterkt, alle teams zijn al een aantal weken aan het trainen en er wordt menig voorbereidende bekerwedstrijden gespeeld. Komend weekend start het seizoen definitief met een openingsfeest op vrijdagavond en de eerste thuiswedstrijd van het 1e elftal tegen SDOUC in de 2e klas KNVB op zondagmiddag.

Het 1e elftal van v.v. Vorden heeft een redelijke voorbereiding achter de rug, waarbij het zich in de bekercompetitie heeft weten te plaatsen voor de 2e ronde, de zogenaamde knock-out fase. De eerste twee oefenwedstrijden waren midden in het trainingsgedeelte tussen acht trainingsmomenten in gepland. Beide wedstrijden gingen verloren, maar vanaf het moment dat de bekerwedstrijden op het programma stonden, liet Vorden 1 zien dat het klaar is voor de start van het seizoen. Tegen 2e klasser Helios werd vorige week zondag keurig met 2-0 gewonnen en in de thuiswedstrijd tegen de zaterdag 2e klasser DZC'68 werd in een hoog tempo voorziene wedstrijd met 0-2 verloren.

Afgelopen vrijdag werd er met de derde wedstrijd in vijf dagen tijd aangetreden tegen FC Zutphen en werd met 2-3 gewonnen. Vorden 1 heeft zich zodoende voor het eerst sinds vele jaren weten te plaatsen voor de 2e ronde van de beker, dat in het weekend van 22/23 oktober wordt vervolgd.

Komende zondag speelt het 1e elftal haar eerste (thuis)wedstrijd in de 2e klas KNVB. Voor het tweede achtereenvolgende seizoen komt het elftal van trainer Michel Feukkink uit op dit niveau en staan er door de promotie van RKZVC uit Zieuwent en Varsseveld, de herverdeling van AZC uit Zutphen en de aanwezigheid van enkele regionale clubs als FC Winterswijk, Babberich, Rheden, Concordia Wehl en SDOUC uit Ulft een groot aantal interessante ontmoetingen op papier. Komende zondag om 14.00 uur beginnen de geel-zwarten tegen SDOUC en is iedereen van harte welkom op Sportpark 't Grote Veld.

Feestavond
Vrijdagavond wordt het seizoen officieus geopend met een voetbalhappening door de 35+ voetballers en de lagere senioren met een onderling toernooi op halve veldjes. Tevens is dan in de kantine een openingsfeest met muziek, een drankje en hapje en tot slot een fotosessie waarvoor alle vrijwilligers van de vereniging zijn uitgenodigd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant