Presentator en programmamaker Dick Klein Geltink trapte zondag als eerste af. Foto: Jan Hendriksen.
Presentator en programmamaker Dick Klein Geltink trapte zondag als eerste af. Foto: Jan Hendriksen.

Achterhoek FM maakt enthousiaste doorstart

Algemeen

Vorden – Klokslag 9.00 uur was het zondagmorgen 28 augustus een feit. Streekradio Achterhoek FM ging weer 'de lucht in'. Door tegenvallende reclameopdrachten, sponsoren en een niet-meedenkende gemeente Lochem was het niet meer mogelijk om de lokale radiozender overeind te houden en was Achterhoek FM zondag 5 juni helaas noodgedwongen gestopt met haar reguliere uitzendingen. Wel bood de lokale radiozender in de afgelopen periode non-stop 24 uur per dag muziek aan.

Door Jan Hendriksen

Dankzij diverse donaties beschikt Achterhoek FM momenteel weer over een beperkt budget waarmee zij weer van start kon gaan. Maar meer donaties en vrijwilligers zijn van harte welkom om de club van 28 vrijwilligers onder aanvoering van de nieuwe ad interim voorzitter Arris Kramer uit Barchem te versterken.

In de afgelopen vier weken werd er onder aanvoering van Arris Kramer met vrijwilligers en bestuur aan een doorstart gewerkt. En zie: dat resulteerde erin dat zondag tot genoegen van de programmamakers zelf, maar ook van talloze luisteraars, de reguliere uitzendingen weer hervat konden worden. Na eerst nog even thuis gebleven te zijn om dit op zijn eigen radio te beluisteren, toog Arris Kramer met een goed gevoel naar de studio van Achterhoek FM aan de Wiersserbroekweg in Vorden. In de studio trapte presentator en programmamaker Dick Klein Geltink als eerste af. In zijn aangepaste programma 'Op de koffie' werd Arris Kramer de gelegenheid gegeven om de luisteraars nader te informeren over Achterhoek FM. Natuurlijk was de programmering aangepast aan deze bijzondere dag. Daarom was er een gevarieerd aanbod van veel programma's - met enthousiaste medewerkers - als hernieuwde kennismaking met de luisteraars. Vanzelfsprekend ontbraken ook de jingles niet.

Hartverwarmend
Het komen en gaan van de vele belangstellenden en medewerkers op deze zondag was hartverwarmend. Ook de eerste belletjes van mensen die Achterhoek FM een warm hart toedragen kwamen al vlot binnen. Daarnaast waren er velen die telefonisch op de radioprogramma's zelf reageerden, zelfs van over de grens.

Tijdens de 'radiostilte' van de afgelopen drie maanden is er veel werk verzet. Het doel is om radio Achterhoek FM sterk te maken - klaar voor de toekomst. Arris Kramer. "Hierbij is de inzet en het enthousiasme van onze vrijwilligers (medewerkers en bestuur) van groot belang. De gezellige bijeenkomst van afgelopen week met vrijwilligers – die enthousiast zijn over de doorstart van Achterhoek FM - was dan ook het interne startpunt."

Achterhoek FM is te beluisteren via de frequenties 104.9, 106.7 en 107.9 FM. Voor kabel/glasvezel frequenties: informeer hierover bij uw provider.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant