Toine Gierkink (12) in duel met Dennis van Melzen. Foto: Henk Teerink
Toine Gierkink (12) in duel met Dennis van Melzen. Foto: Henk Teerink

Motorsportspektakel tijdens Battle of the Nations in Assen

Algemeen

HENGELO/ASSEN - In het weekend van 15 en 16 oktober werd dé seizoenafsluiter van het motorsportseizoen verreden tijdens de Battle of the Nations in Assen op het TT circuit. Danny de Boer veroverde op imposante wijze de titel in de ONK Superbike. ONK Supersport kampioen Lesley ten Tusscher kwam niet verder dan een derde plaats. Sam Lowes en Torleif Hartelman verlieten met een nu score Motegi, waar de Japanse Grand Prix werd verreden.

Het evenement de Battle of the Nations is meer dan alleen motorsport. Zo was er volop vertier voor jong en oud in de paddock en was er daarnaast de mogelijkheid voor motorrijders om een aantal ronden over het TT Circuit te rijden. Er werd ook gereden voor de ONK en BeNeCup punten. Lesley ten Tusscher kwam als kampioen in zowel de BeNeCup als ONK Supersport naar Assen. De coureur uitkomend voor de Hamove kon de wedstrijden niet naar zijn hand zetten en kwam als vijfde en derde over de finish. Regionale rijder Toine Gierkink was goed onderweg in de KTM RC 390 Cup waar hij een zevende en zesde plaats wist te scoren. Jarno Onstenk sinds jaar en dag Hamove lid kwam uit in de NK Classics. Onstenk kwam in beide manches als zesde over de eindstreep. In de ONK Superbike ging de winst tweemaal naar Danny de Boer, die daarmee zijn vierde ONK-titel pakte. De Boer zijn seizoen kon al niet meer stuk, nadat hij al eerder kampioen was geworden in de sterk bezette Duitse IDM Superstock 1000 klasse.

Naast de Battle of the Nations werd er ook de Grand Prix van Japan verreden en kwam de World Superbike in actie op het circuit van Jerez. Sam Lowes ging helaas onderuit in de Moto2-klasse. Het was de vijfde nulscore voor de Brit in zeven wedstrijden. Thomas Luthi won de wedstrijd en schoof op naar de derde positie in de tussenstand, ten koste van Lowes en zijn begeleider Torleif Hartelman uit Hengelo Gld. In de MotoGP won Marc Marquez en veroverde daarmee al vroegtijdig de wereldtitel, omdat zowel Valentino Rossi als Jorge Lorenzo onderuit gingen. In de World Superbike ging twee keer de winst naar Chaz Davies. Hamove lid Rob Hartog eindigde in de FIM Superstock 1000 klasse net buiten de punten op plaats zeventien. Het was tevens de laatste race van het seizoen voor Hartog.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant