Ratti Dames 1 houdt de 3 punten in huis

Algemeen

Kranenburg - Op dinsdagavond 11 oktober mochten de dames van Ratti aantreden tegen de dames van Ruurlo. De grasmat lag er mooi bij en daar maakten de dames van Ratti dan ook goed gebruik van.

In de 4e minuut viel dan ook het eerste doelpunt. Els Berenpas rondde de bal fraai af na mooi samenspel van het team. Ratti bleef aanvallend voetbal spelen en creëerde de meeste kansen. In de 16e minuut was het dan ook weer raak. Kim Heuvelink werd onderuit gehaald in de 16, het publiek vroeg al om een penalty, maar hier maakte Els goed gebruik van. Ze ging er met de bal van door en kon zo de 2-0 binnenschieten. Ratti wist dat er meer te halen viel deze wedstrijd en dat resulteerde vlak voor rust in de 3-0. Kim Heuvelink draaide met een mooie actie weg bij de tegenstander en schoot de bal beheerst in de lange hoek.

Tijdens de thee werd nogmaals de tactiek besproken en het verhaal was duidelijk: zorgen dat de 3 punten binnen blijven, rust behouden en scoren. Hier luisterden de dames goed naar en kort na rust was het wederom Els die nu voor de 4-0 tekende. Ratti bleef mooi samenspelen en bleef kansen creëren. Na een mooi een-tweetje tussen Kim en Esther Menkveld wist Esther Kim vrij te spelen voor het goal. Via de binnenkant paal schoot Kim de 5-0 binnen. Ratti bleef vooral op de helft van Ruurlo spelen en Ruurlo kwam er nauwelijks uit door de oplettende verdedigers en alerte keep. Halverwege de tweede helft was daar Suze die met een hard schot een afgeslagen corner tegen de touwen wist te schieten. Ratti bleef druk zetten en bleef de aanval zoeken. Een voorzet van Kim kwam goed aan bij Els, zij bleef rustig en scoorde haar vierde doelpunt van de wedstrijd: 7-0. Petra Wentink liet het hier niet bij zitten en maakte zelf nog de 8-0, ze reageerde alert toen de keeper de bal losliet en wist de bal in het net te werken.

Al met al een mooie wedstrijd met veel doelpunten. Zondag 23oktober spelen de dames van Ratti weer thuis. Deze keer spelen ze voor de beker tegen Erix/KSV Da2.