Jan WIllem Arendsen zette snelle tijden neer. Foto: Henk Teerink
Jan WIllem Arendsen zette snelle tijden neer. Foto: Henk Teerink

Spanning om seconden bij 53ste 'Oost-Gelderland Rit'

Algemeen

VORDEN - Zaterdag 23 oktober werd de derde Open Nederlands Kampioenschap (O.N.K.) enduro wedstrijd van dit seizoen verreden in het buitengebied van Vorden. Begin dit jaar was de eerste wedstrijd in Enter en twee weken geleden de tweede in Havelte. De V.A.M.C. De Graafschaprijders organiseerden de derde wedstrijd van dit seizoen. Het werd een succesvol evenement met grote deelname van rijders uit geheel Nederland. De organisatie had voorafgaand aan het evenement een prachtig parcours uitgezet ondanks de vele regen die naar beneden kwam tijdens het opbouwen van de route. Met dank aan de vele vrijwilligers.

De wedstrijddag begon om 8.30 uur, de heren en dames moesten drie ronden afleggen van ongeveer zestig kilometer. In die zestig kilometer waren twee tijdcontroles en drie proeven ingebouwd. De tijden die gezet moeten worden voor de winst kan men behalen in de proeven. Dat er ook grenzen liggen aan het menselijk vermogen, daar kwam een lid van de V.A.M.C. achter nadat hij een boom raakte. Hij moest helaas de strijd opgeven omdat hij zijn motor kon afschrijven. Gelukkig mankeerde de deelnemer zelf nagenoeg niets. Een andere rijder gaf na anderhalve ronde op nadat zijn ketting was gebroken. Deze kon met gemak gerepareerd worden, maar de coureur in kwestie liet weten dat hij het welletjes vond en te moe was om verder te gaan.

Thiery Pittens won de E1 categorie voor Remco van Doornwaard en Rik van Vierhuizen. Hans Vogels was heer en meester in de E2 klasse. Wesley Pittens, de oudere broer van Thierry, werd tweede voor de WPM KTM Motors teamrijders: Daan Bruijsten, Robin Nijkamp en Ismo ten Velde die drie, vierde en vijfde werden. Nina Klink, de enige dame in het veld en ook uitkomend voor het WPM team werd keurig elfde. Vogels zette ook de snelste tijd van de dag op de klokken.

Winst was er voor clublid Mark Wassink in de E3 klasse. Lucas Dolfing werd tweede en de uit Vorden afkomstige Bas Klein Haneveld werd derde. Klein Haneveld had het moeilijk en liet weten dat alleen de bosproef aan de Hamelandweg wel lekker ging. Hij kon het juiste ritme niet vinden bij de proeven in Linde en Delden. Bij de EV40 ging Peter Lenselink er met de winst vandoor. Henk Knuiman, oud Dakar rijder, pakte de tweede plaats voor Alex v.d. Broek. Jan Willem Arendsen uit Hengelo Gld. mocht de eerste prijs in ontvangst nemen in de categorie N1. Helaas viel Vordenaar Bram Bulten uit in zijn eerste ONK wedstrijd. Paul Oomen en Dominique Tijhuis Trutman wonnen in de N1 en N2 klassen. Bart Oosting behaalde een mooie derde plaats in de categorie N3 die werd gewonnen door Jonny Karst. Peet van Saase was de sterkste rijder in de NV50. Bij de daglicenties deden een groot aantal rijders uit de regio mee. Wesley Ankersmid pakte een tweede plaats en Vordenaar Youri Pardijs werd uitstekend vierde in zijn thuiswedstrijd.
Na afloop van de O.N.K. reden nog verschillende mannen een ronde Off Road over het uitgezette parcours. In al deze klassen kwamen nog een groot aantal deelnemers uit de gemeente Bronckhorst aan de start. Daaronder werd fel gestreden wie de beste rijder zou worden uit de regio.

Na afloop werd de prijsuitreiking gedaan in het clubhuis aan de Eikenlaan in de Kranenburg. Het bleef er lang gezellig en de vele mooie en sterke verhalen passeerden de revue. Aan het eind roemde voorzitter Johannes van Kempen de flexibiliteit van de ruim honderd vrijwilligers en de grondeigenaren die dit evenement iedere keer weer mogelijk maken.

Aankomend weekend is er een gecombineerd Europees en Nederlands kampioenschap in Harfsen. Alle rijders die in Vorden meededen, zullen daar ook aan de start staan, aangevuld met veel buitenlandse deelnemers. Het E.K. zal vrijdag en zaterdag gereden worden en men start om 8.30 uur. De deelnemers moeten twee ronden van ongeveer 90 kilometer rijden met daarin vier proeven. Daarbij is ook een proef uitgezet op het crosscircuit van de Harfsense motorclub H.A.M.A.C.

V.l.n.r. Daan Bruijsten, Hans Vogels en Bas Klein Haneveld. Foto: Henk Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant