Het thuisvoordeel was voor de dames van Dash. Foto: PR

Dash pakt vier verdiende punten

Algemeen

VORDEN - Bijna een maand heeft de competitie voor Dash dames 1 stil gelegen. Dit kwam best goed uit, want met alle blessures was het voor enkelen uit het team nodig wat extra rust te pakken. Op 14 januari 2017 was het dan zo ver, de eerste competitiewedstrijd in 2017 tegen een oude bekende: Set-Up '65 dames 2. Vorig seizoen werd het team uit Ootmarsum kampioen in de tweede divisie waardoor de Vordenaren als tweede eindigden. Een zeer compleet team met veel ervaring en jong talent. Dash wist dat ze een flinke kluif zouden krijgen aan dit team. Aan het begin van de competitie ontmoetten de Vordenaren het team uit Ootmarsum ook, toen was het een strijd vol spanning maar eindigde deze met een 3-2 winst in het voordeel van dames uit Ootmarssum.

Het thuisvoordeel was voor de dames uit het achtkastelendorp. Het eerste fluitsignaal klonk rond de klok van 17.45 uur, beide teams schoten uit de startblokken. Uiteindelijk waren het de dames uit Vorden die aan het langste eind trokken. De set werd gewonnen met 27-25 na een bloedstollend einde. Aan beide kanten van het net werd er prima gevolleybald, maar de servicedruk aan Vordense kant bleek net wat beter.

In de tweede set was het al net zo spannend. Boven de 20 punten konden de rood-zwarten net wat extra's geven en sleepten opnieuw de setwinst binnen met 25-23. Echter was het dus weer nipt. Met name de goede diagonaal van Set-up heeft met een aantal mooie aanvallen er voor gezorgd dat de dames uit Vorden deze set winst niet cadeau kregen.

En dan, door naar de derde en meestal de moeilijkste set van de wedstrijd. De set die het verschil kan maken. Met 2-0 voorsprong begonnen de Vordenaren ijzersterk. Verdedigend werden alle ballen van de vloer gehaald en ook aanvallend wisten de Rood-Zwarten veel te scoren. Dash nam de leiding en wist als eerste de 20 punten te halen. Met nog een aantal punten voorsprong op Set-Up werd het uiteindelijk toch spannend. Set-Up wist dichterbij te komen, maar wist de Vordenaren niet in te halen. Ook deze set eindigde met twee punten verschil. Het werd 3-0 in sets voor Dash met een eindstand van 25-23.

Ook de vierde set wist Dash dames 1 sterk te beginnen. Libero Mandy Nijbroek zat goed in haar spel en wist de ballen perfect te geven in het achterveld, waardoor spelverdeelster Jade Veenstra veel kon afwisselen aan het net. De leiding werd ook hier tot aan de 20 genomen door Dash, maar wist dit niet vol te houden. Slordige fouten aan eigen kant zorgde ervoor dat Set-Up kansen kon creëren en wist deze te pakken. De vierde set werd verloren met 21-25 en eindigde de wedstrijd met 3-1 winst voor de Vordenaren.

Volgend weekend mogen de dames van Dash afreizen naar Groningen, daar zal om 17.00 uur het eerste fluitsignaal te horen zijn tegen Donitas dames 2. Waarschijnlijk is Dash een groot gedeelte van de dag onder de pannen als gevolgd van de reistijd. Echter zal deze reis aangenamer zijn dan anders, omdat het team uit Vorden wordt gereden door de buurman van één van onze speelsters in een grote bus. U kunt zelfs met de Vordenaren mee voor het schappelijke bedrag van 10 euro. Opgeven in de kantine van Sporthal 't Jebbink of één van de speelsters. Om 12.45 uur verzamelt Dash dames 1 bij sporthal 't Jebbink om rond 13.00 uur te vertrekken richting Groningen.