Afbeelding

Vorden komt net tekort tegen RKZVC

Algemeen

VORDEN - Vorden 1 heeft afgelopen zondag met 1-2 verloren van titelfavoriet RKZVC. Beide ploegen kennen elkaar al vele jaren, want in de afgelopen 9 jaar kruisten zij reeds vijf keer de degens, maar toch is er aan de kant van Zieuwent veel veranderd in het afgelopen jaar en hadden zij op vijf plaatsen in de opstelling andere nieuwe spelers dan de laatste keer dat zij elkaar troffen in maart 2015 in de derde klas. Was er in de opstelling van Vorden maar één wijziging (Ate Barendsen in plaats van Rick Schröer) bij RKZVC is er een keeper uit Aalten, een linksback uit Ruurlo, een centrale verdediger uit Groenlo, een rechtshalf uit Enschede een een linksbuiten uit Mariënvelde bij gekomen. Zodoende heeft de dorpsclub uit de Achterhoek een uitgebalanceerd team bij elkaar gekregen dat in haar debuutjaar in de tweede klas flink indruk maakt. Vorden zette daar afgelopen zondag een prima teamprestatie tegenover en drong vooral in de tweede helft flink aan, maar kwam uiteindelijk net tekort om nog een punt over te houden aan dit fraaie treffen.

In de eerste tien minuten leek Vorden de ploeg uit Zieuwent ietwat te verassen. De thuisploeg zette direct druk vooruit, speelde fanatiek naar voren en kon met zijn 'extra' aanvaller Gijs van der Veen op de mid-mid positie de achterhoede van RKZVC in verlegenheid brengen. Een gekraakt schot en een rollertje van een meter of twintig waren de wapenfeiten van Vorden in deze beginfase en vanaf ongeveer de tiende minuut nam RKZVC ineens het ritme over. In de fase daarna was het RKZVC dat de klok sloeg en liet het even zien waarom het dit seizoen tot de titelfavorieten behoort in de 2e klas. Met flitsend positiespel met altijd als uitgangspunt om zoveel mogelijk direct vooruit en diep te spelen, worden de voorwaartsen telkens in de diepte gestuurd. Het leverde RKZVC een aantal goede mogelijkheden op en in de 19de minuut was het uit één van de kansen raak. Met een technisch knap schot uit de tweede lijn drukte middenvelder Rhebergen de bal zodanig dat hij net over de grond scheerde en keeper Verstege kansloos liet: 0-1.

Ook in de fase daarna kwam RKZVC nog een aantal keren gevaarlijk opzetten en waren zij onder andere via Schutten en Bokkers nog een paar keer gevaarlijk. Net op het moment dat Vorden weer wat meer grip kreeg en de wedstrijd zodoende in evenwicht kwam en de geel-zwarten zelfs met een gevaarlijk schot van Daan Horstman nog dichtbij de gelijkmaker was, viel de achteraf gezien beslissende treffer aan Zieuwent zijde. Een stuiterbal werd te zacht terug gekopt door aanvoerder Stefan Eggink en dit buitenkansje werd vakkundig afgemaakt door de spits van RKZVC.

In de tweede helft kreeg Vorden het voor elkaar om RKZVC helemaal terug te dringen en ondanks het gevaar van de snelle tegenstoot en de ruimte die Vorden met dit spel weg gaf, kwam RKZVC er niet meer aan te pas. De middenvelders Koen Oosterhuis en Roy Böhmer speelden superscherp en ontregelden het middenveldspel van RKZVC en zorgden ervoor dat de gehele tweede helft de nummer twee terug moest zakken op eigen helft. Toen in het laatste kwart van de wedstrijd Vorden zelfs '1 op 1' ging spelen door linksback Sam Abbink te wisselen voor een extra aanvaller Mike van Lingen, werd er helemaal veel gevraagd voor de ploeg van de zieke trainer Michel Feukkink.

In de laatste fase was Vorden een paar keer dichtbij de aansluitingstreffer, maar een kopbal van Stefan Eggink en een inzet van Gijs van der Veen werden net niet tot doelpunt gepromoveerd. Aan de andere kant kwam Vorden een keer goed weg toen een inzet van RKZVC tegen de paal kwam. Uiteindelijk kwam toch nog de 1-2 op het scorebord want in de 92e minuut was het Mike van Lingen die een kopbal bij de eerste paal netjes binnen kopte. Vanaf de aftrap leed RKZVC knullig balverlies en zodoende kwam Vorden met nog een minuut te gaan toch nog weer voor het doel van RKZVC. Via een inworp en een doorkopbal kwam Koen Oosterhuis op acht meter van het doel en met de rug naar de keeper nog een keer in balbezit en met een fraai schot uit de draai was hij nog dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot ging echter over en zodoende moest Vorden voor de tweede keer dit seizoen haar meerdere erkennen aan RKZVC.

Albert Heijn Grotenhuys sponsor van de week
Wilbert en Yvonne Grotenhuys zijn al jarenlang een trouwe sponsor van v.v. Vorden en tevens zijn zij ook als vrijwilliger al jaren nauw aan de vereniging verbonden. Afgelopen zondag tijdens de thuiswedstrijd van Vorden 1 was Albert Heijn Grotenhuys 'sponsor van de week' en kregen zij als dank voor de recente plaatsing van diverse reclameborden langs het hoofdveld een bosje bloemen overhandigd.

Yvonne Grotenhuys namens Albert Heijn Grotenhuys en Jorrit Schotsman namens de sponsorcommissie van v.v. Vorden. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant