Algemeen en commercieel directeur Luuk Van Malenstijn bij de nieuwe Messer snijtafel waar het bedrijf sinds dit jaar over beschikt. Foto: Bernadet te Velthuis
Algemeen en commercieel directeur Luuk Van Malenstijn bij de nieuwe Messer snijtafel waar het bedrijf sinds dit jaar over beschikt. Foto: Bernadet te Velthuis

Voormalig GEMS pand Vorden biedt SVT Nederland ruimte om te groeien

Algemeen

VORDEN – Sinds begin januari heeft Staal Verwerkings Techniek (SVT) Nederland een nieuw onderkomen gevonden in het voormalige GEMS pand aan de Industrieweg 9 in Vorden. Het pand met een totale oppervlakte van negenduizend vierkante meter, waarvan SVT Nederland de helft in gebruik heeft, werd volledig door de onderneming aangekocht. Algemeen en commercieel directeur Luuk Van Malenstijn: "De locatie biedt ons veel potentieel om verder te groeien".

Door Bernadet te Velthuis

SVT Nederland, in 2012 opgericht en sinds februari 2013 operationeel, is gespecialiseerd in staalplaatverwerking, waaronder plasmasnijden, autogeen snijden, kantpersen, walsen en laskantbewerkingen. Luuk Van Malenstijn van Van Malenstijn beheer is een van de aandeelhouders van SVT Nederland B.V., samen met Richard Kraak van Kraak Beheer en Henk Vink van Nerbenta.
Van Malenstijn: "Vanaf begin 2015 waren we al aan het rondkijken naar een locatie voor uitbreiding. Toen Henk Vink eind juli 2016 namens SVT Nederland een bezoek bracht aan de kijkdag rondom de veiling van de machines van het voormalige metaalbedrijf GEMS, werd duidelijk dat dit pand veel potentie voor ons had." In september was de koop rond en de laatste week van december verhuisde de onderneming van Brummen naar Vorden, waar het 1 januari dit jaar officieel opende.

Luuk Van Malenstijn: "Onze klanten komen veelal uit midden Nederland, maar gezien de concurrentie in dat gebied besloten wij ons elders te vestigen. In eerste instantie in Brummen, maar toen wij hier uit ons jasje groeiden, zijn we op zoek gegaan naar een andere locatie. Die hebben we gevonden in het voormalige GEMS pand aan de Industrieweg in Vorden, een locatie die ons drie keer meer ruimte biedt dan het voormalige pand in Brummen. Gezien de ruimte en het feit dat er in de Achterhoek nog veel potentieel voor ons te vinden is, de ideale locatie om verder te groeien."

Dankzij de uitbreiding heeft SVT Nederland meer mogelijkheden te bieden op het gebied van staalplaatverwerking. Zo beschikt het bedrijf vanaf dit jaar over een nieuwe Messer snijtafel die ook het snijden van RVS mogelijk maakt. De komst van deze nieuwe machine én een forse uitbreiding van snijtafels heeft het mogelijk gemaakt de capaciteit met maar liefst honderddertig procent te verhogen. Van Malenstijn: "Aanvankelijk was het de bedoeling vierduizend vierkante meter in gebruik te nemen, maar dit is aangevuld met nog eens vijfhonderd vierkante meter mede door de groei van onze voorraad en om ruimte te creëren voor een nieuwe activiteit die nog nadere invulling krijgt".

Voor meer informatie over de gespecialiseerde werkzaamheden van SVT Nederland kunt u contact opnemen of de website raadplegen.


SVT Nederland
Industrieweg 9
7251 JT Vorden
0575 -74 3030
info@svtnederland.nl
www.svtnederland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant