Afbeelding

Vorden 1 voor het eerst in de 2e klasse vier keer gepasseerd

Algemeen

VORDEN - Vorden 1 maakte vorig seizoen indruk in haar debuutjaar in de 2e klasse I doordat het de minst gepasseerde verdediging had met slechts 21 doelpunten tegen uit 26 wedstrijden en ook dit seizoen liet de ploeg van Michel Feukking in dezelfde klasse zien dat de verdediging van de geel-zwarten altijd staat als een huis met nog maar 17 tegentreffers uit 16 wedstrijden. Afgelopen zondag in de streekderby tegen AZC uit Zutphen werd doelman Robin Verstege halverwege de 1e helft echter in amper 11 minuten drie keer (!) verslagen. Deze klap kwam Vorden niet meer te boven en aangezien er in de tweede helft aan beide kanten nog één keer werd gescoord, moest het 1e elftal met een 4-1 nederlaag het veld verlaten.

De wedstrijd begon furieus aan Zutphense zijde en vooral de drie voorwaartsen van AZC liepen op iedere bal door, zette de achterhoede van vv Vorden enorm onder druk en probeerden op deze manier de geel-zwarten direct in het nauw te drijven. Deze manier van voetballen houdt je als team, maar vooral als voorhoede alleen maar vol als je beloond wordt en het afjagen, doorlopen en de duels aangaan balbezit oplevert en daarmee ook direct een veldoverwicht en kansen.

En dit was bij AZC in de eerste vijf minuten nu net niet het geval aangezien de scheidsrechter uit Nijmegen ieder duel waarbij de voorwaartsen van AZC iets te overduidelijk en te onbenullig het duel aan gingen, af floot. AZC kwam zodoende dus niet in haar gewenste ritme en moest dus steeds weer opnieuw beginnen om die druk op te voeren en toen na vijf minuten ook nog eens een dubbele gele kaart werd gegeven voor een overtreding van een middenvelder en praten van de aanvoerder, had Vorden de tegenstander precies daar waar zij ze ook wilde hebben en was de Zutphense storm gaan liggen.

Vorden nam het spel over en kwam via de zijkanten, waar Gijs van der Veen en Ate Barendsen sterk aan de wedstrijd begonnen, een paar keer goed door. Ook kwam rechtsback Bart Stokman in de 12de minuut goed opzetten en gaf een perfecte strakke voorzet wie echter door een tekort aan mankracht in het zestien meter gebied niet afgerond kon worden. Geheel uit het niets werd het in de 18de minuut echter 1-0 aan de andere kant toen een voorzet van AZC precies op het hoofd van Daan Boonman terecht kwam en deze geheel vrijstaand de bal tegendraads in de hoek kon koppen. Velen dachten aan een schoonheidsfoutje van de altijd zo stabiele achterhoede, maar nog geen vijf minuten later kwam er een vrije trap aan de rechterkant en deze werd gevaarlijk voor het doel gebracht en bij de tweede paal op schitterende wijze uit de lucht ineens op de slof genomen.

Drie spelers van AZC konden geheel vrij op lopen naar de vijf meterlijn en het was uiteindelijk de jubilerende Peter Frinking die het doelpunt op zijn naam schreef. Voor degene die had verwacht dat de Zutphense koek wel op was, werd in de 28ste minuut echter verrast door nog een perfecte counter van de blauw-witte thuisclub. Terwijl van v.v. Vorden een voorzet werd afgeslagen lag nog geen vijftien seconden later de bal na een prima één-twee met Daan Boonman en Remy Havenaar de bal voor de derde keer achter doelman Robin Verstege.

Vorden was aangeslagen, verbouwereerd en nog met het ongeloof 'in de koppies' probeerden zij in het laatste deel van de eerste helft de aansluitingstreffer te maken. Met een inzet van Ate Barendsen na een goede voorzet van Gijs van der Veen was Vorden 1 hier nog het dichtste bij in de 40ste minuut maar zijn poging ging net over.

In de tweede helft wisselde trainer Michel Feukking middenvelder Mike van Lingen voor voorhoedespeler Daan Horstman en ging Gijs van der Veen op de plek van Mike (diepste middenvelder) spelen. Vorden 1 wilde aanzetten en AZC onder druk zetten om zodoende er toch nog een wedstrijd van proberen te maken en was in de 55ste minuut dichtbij de aansluitingstreffer toen Frank Hiddink hard en tegendraads net voorlangs schoot.

Maar de druk bleef niet aan, omdat aan Zutphense zijde de uitblinker van deze middag spits Remy Havenaar, zich ontpopte tot het ideale aanspeelpunt, constant weg- en indraaide en ook nog eens in de combinatie en passing zijn klasse liet zien. Waar de geblokte spits normaal gesproken tegen v.v. Vorden altijd op valt door zijn verbale inbreng, liet hij dit keer zijn voeten spreken en bekroonde zijn sterke spel in de 75ste minuut bijna met een doelpunt toen hij van zo'n meter of twintig snoeihard en verwoestend uithaalde maar zijn inzet via de onderkant van de lat weer het veld in zag springen.

De stand werd toch nog 4-0 toen AZC een penalty benutte, maar het slotakkoord was voor de geel-zwarten die in de persoon van Ate Barendsen de eindstand op 4-1 bepaalde.