Zomeravondconcert Harmonie en nieuwe instrumenten

Algemeen

Zomeravondconcert en nieuwe instrumenten

VORDEN - Op donderdag 6 juli wordt om 19.30 door Harmonie Vorden het seizoen 2016-2017 afgesloten met het Zomeravondconcert op het Kerkplein voor Grand Bistro de Rotonde. Op het programma luchtige populaire muziek tot licht klassiek, kortom voor ieder wat wils.

In het seizoen 2016-2017 nam Nikki Kleijsen het dirigeerstokje over van Berjan Morsink. Onder haar bezielende leiding werd 8 april jl. het traditionele voorjaarsconcert in de sporthal 't Jebbink gehouden. Harmonie Vorden bereidt zich nu al voor op het Najaarsconcert op 4 november in de Dorpskerk waar ook Maartje Epema en Wieteke Schotsman aan deel gaan nemen. Musicals als 'The Phatom of the Opera' zijn dan het thema. Samenwerken en verbinden is het motto voor de komende jaren. Harmonie Vorden wil nadrukkelijk de samenwerking op cultureel gebied aangaan met iedereen die in wat voor vorm in Vorden actief is op muzikaal gebied.

Nieuwe instrumenten
De afgelopen maanden is de verenigingskas gespekt voor de aanschaf van nieuwe instrumenten. Zo mocht Harmonie Vorden een mooi bedrag van 6.500 euro ontvangen van de Veilingcommissie de Werf en met de actie Hart voor de Achterhoek van de Rabobank mocht, dankzij de vele stemmen, 1.573 euro in ontvangst worden genomen. Bestuur en leden willen de leden van de Rabobank die op de harmonie Vorden hebben gestemd hartelijk bedanken voor deze bijdrage.

Mañana Mañana
In een goede samenwerking met de organisatie van het Mañana Mañana-festival werd door leden van de harmonie het parkeren tijdens dit festival verzorgd. Met de opbrengsten hiervan en voornoemde bedragen wil de vereniging twee altsaxofoons, een tenorsaxofoon en een bariton aanschaffen, deze instrumenten zijn echt aan vervanging toe. De aanschaf van nieuwe instrumenten blijft een hoge kostenpost in de begroting van de harmonie, deze extra bijdragen zijn daarom zeer welkom.

Harmonie Vorden wil samenwerking op cultureel en muzikaal gebied

Eerste lustrum
30 augustus 2012 vond de fusie plaats. Dit jaar bestaat de harmonie 5 jaar en kan het eerste lustrum worden gevierd. Harmonie Vorden is na de fusie een van de grotere muziekverenigingen in de gemeente Bronckhorst en wil dat ook graag zo houden.

Nieuwe leden zijn dan ook welkom, muziek is niet leeftijdsgebonden. Jong en oud wordt uitgenodigd om op de donderdagavond eens de repetitie te komen bezoeken en kennis te maken met de vereniging.

Iedereen is donderdagavond 6 juli van harte welkom op het zomeravondconcert.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant