Voorzitter Freddy Hogendoorn van Oranje ComitéVierakker-Wichmond  na afloop van de Oriënteringsrit in gesprek met de Koning van 2016 Rob Groot Jebbink. Wethouder Arno Spekschoor van de gemeente Bronckhorst kijkt toe. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink.
Voorzitter Freddy Hogendoorn van Oranje ComitéVierakker-Wichmond na afloop van de Oriënteringsrit in gesprek met de Koning van 2016 Rob Groot Jebbink. Wethouder Arno Spekschoor van de gemeente Bronckhorst kijkt toe. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink.

Oriënteringsrit met een officieel tintje

Algemeen

VIERAKKER -WICHMOND – Het vormt jaarlijks het startsein voor de feestelijke festiviteiten in het kader van het Oranjefeest Vierakker-Wichmond: de oriënteringsrit op de fiets. Dit jaar zelfs met een heel officieel tintje. Na afloop van de oriënteringsrit werd bij Het Ludgeresgebouw namelijk in het bijzijn van de Koning van van Vierakker-Wichmond 2016 Rob Groot Jebbink zondag de officiële opening verricht door wethouder Arno Spekschoor van de gemeente Bronckhorst.

Door Jan Hendriksen

De oriënteringsrit was weer een groot succes. Mede door het toch redelijk mooie zomerweer waren er maar liefst 321 deelnemers. De fietscommissie van Oranje Comité Vierakker -Wichmond had een prachtige ruim dertig kilometer lange route uitgezet. Al viel het voor menige deelnemer het niet altijd mee. De aanwijzingen waren af en toe best wel lastig. Sommigen kwamen dan ook 'verkeerd uit'. Onderweg waren er controleposten waarbij men het inschrijvingsformulier moest laten afstempelen. Ook werd de tijd bijgehouden. De tocht ging richting Baak, Hengelo en via de Vordense buurtschap Linde naar het centrum van Vorden waar bij Hotel Bakker de rustlocatie was. Hier kon men even bij komen met een hapje of een drankje. Na de pauze ging het richting Wichmond-Vierakker. Maar dat ging niet rechtstreeks. Men fietste zelfs langs het eindpunt: Het Ludgerusgebouw en dacht dat men op het eindpunt gearriveerd was. Maar dat was niet het geval. Men moest nog een aantal controleposten bezoeken. Het eindpunt was namelijk bij Chocolade- en Koffiehuis Magdalena bij Het Ludgerusgebouw. Daar kon men genieten van een koud biertje, een warme hap of een lekker ijsje. De muzikale omlijsting op het eindpunt werd verzorgt door Anouk Balins. De allround troubadour uit Nijmegen maakte het feest compleet. De uitslag van de fietstocht wordt zondag 27 augustus na afloop van de optocht in de feesttent bekend gemaakt.

Programma
Donderdag 24 augustus wordt om 19.30 uur het Oranjefeest Vierakker-Wichmond voortgezet met een Seniorenavond in het Ludgerusgebouw met medewerking van Iessellander muzikanten. Vrijdag 25 augustus starten om 14.00 uur in de feesttent de kinderspelen. Om 15.30 uur starten diezelfde dag de volksspelen. Vrijdagavond 25 augustus staat het Oranjefeest in het teken van een 'ouderwetse' gezellige (dans)avond met medewerking van de band Bad Boys Rumble en de Daylight Superband, aanvang 20.30 uur. Zaterdag 26 augustus begint om 13.30 uur het vogelschieten voor mannen en vrouwen, het vogelgooien voor vrouwen, het vogelschieten voor jongens en meisjes en de diverse andere volksspelen. 's Avonds is het om 21.00 uur in de feesttent tijd voor een 'knalfeest' met medewerking van de band Proost. Zondag 27 augustus start om 14.00 uur de optocht met de twaalf praalwagens en is de band Melrose vanaf 15.00 uur klaar voor de afsluiting van het Oranjefeest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant