Jan Weevers aan kop van de kopgroep tijdens de wielerloers in Groenlo. Foto: PR.
Jan Weevers aan kop van de kopgroep tijdens de wielerloers in Groenlo. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Vordenaar Jan Weevers tweede in Dwars deur Grolle

Algemeen

VORDEN – Jan Weevers (52) uit Vorden is zondag tweede geworden tijdens de wielerronde van Groenlo. Robert de Jong (24) uit Zeewolde wist de ronde voor sportklasse/amateurs te winnen. Rochéz Harbers (24) uit Nijverdal maakte het podium compleet.

Vroeg in de wedstrijd over zestig kilometer ontstond er een kopgroep van drie mannen waar De Jong en Weevers ook deel van uitmaakten. De voorsprong van het drietal bedroeg niet meer dan twintig seconden. Weevers stelt dat het een zwaar parcours was: "Er stond veel wind. Dat zorgde ervoor dat de koers heel erg zwaar was."

Met nog ongeveer vijf kilometer te gaan, wist De Jong uit de kopgroep te ontsnappen en gaf deze voorsprong niet meer weg. Voor Weevers was het zaak om niet teruggepakt te worden door het peloton dat hem op de hielen zat. "Ik moest blijven rijden. As ik teruggepakt zou worden door het peloton zou het sowieso niks worden," aldus de 52-jarige Vordenaar. De renner van RTV Vierakker-Wichmond zag het peloton niet meer terug. Harbers won de sprint van het achtervolgende peloton. Weevers stelde na afloop dat de samenwerking in de kopgroep niet optimaal was: "Het leek net of de andere twee niet weg wilde blijven. Ik wilde zelf juist wel alles op alles zetten om samen vooruit te blijven." Weevers is content met zijn tweede plek. "Meer zat er nu niet in." Op zondag 13 augustus finishte de renner van RTV Vierakker-Wichmond ook al als tweede in de ronde van Doetinchem. Twee succesvolle zondagen voor de man uit Vorden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant