Teamfoto Dash Dames 1. Foto: Herman van der Wal
Teamfoto Dash Dames 1. Foto: Herman van der Wal

Volleybalsters Dash Vorden winnen eerste thuisduel

Algemeen

VORDEN - De volleybalsters van Dash uit Vorden wisten in eigen huis de volle buit binnen te halen tegen het jeugdige Rivo uit Rijssen. Vooraf lagen de verwachtingen niet al te hoog bij de dames uit het Achtkastelendorp aangezien de genoten voorbereiding op het seizoen niet ideaal was en er met de komst van de nieuwe trainer/coach een hoop veranderingen werden ingevoerd. Dat de dames van Dash in een ontwikkelproces zitten en dat de veranderingen tijd kosten om te aarden bleek uit het schommelende niveau dat de dames lieten zien.

De eerste set liet Dash gelijk zien uit welk hout het gesneden is en sleepte met overtuigend spel de set met 25-11 naar zich toe. De tweede en derde set slopen er duidelijk wat meer foutjes in het spel van Dash. De precisie uit de eerst set was weg en Rivo kon, zonder zelf beter te gaan spelen, meer mee gaan doen. De tweede set maakte Dash het verschil in de tweede helft van de set die met 25-20 werd gewonnen. De derde set ging tot 23-23 gelijk op voordat Dash de set met de minimale 2 punten afstand wist te beslissen. De vierde set was de scherpte weer een beetje terug bij de Vordense dames en werd het verzet van Rivo vakkundig gebroken. Met 25-15 en dus een 4-0 overwinning was de eerste wedstrijd van het seizoen in een mooie winst omgezet.

Trainer/coach Tjarko Muis van Dash was tevreden met het vertoonde spel van zijn dames en uiteraard met de behaalde 5 punten. Echter is Muis ook realistisch: "We zijn pas aan het begin van het proces waar we in zitten en tegen een behoorlijk zwak en jeugdig Rivo konden we daar goed mee wegkomen. De manier waarop wij willen volleyballen dit seizoen kost veel tijd voordat we dat echt gaan terugzien, dus mijn verwachtingen voor de komende wedstrijden zijn niet al te hoog. Volgende week wachten de Krekkers, dat is een team van een ander kaliber dan het Rivo van deze wedstrijd. Hopelijk kunnen we desondanks weer een stapje zetten in het proces. Voor nu rest mij het geven van complimenten aan de dames."

Voorlopig mogen de dames uit Vorden zich even trotse koploper noemen in de landelijke eerste divisie A. Zaterdag aanstaande zal Dash op bezoek gaan bij het verrassend sterke team van de Krekkers in Mariaparochie dat in hun eerste wedstrijd een knappe 3-2 uitoverwinning wisten te behalen bij titelkandidaat WSV uit Warnsveld.

Teamfoto
Begin van deze maand waren de dames eens niet in de sporthal te vinden, maar in de kasteelweide voor een heuse fotoshoot. Trainer/coach Tjarko Muis: "Als trainer en verenigingsmens vind ik dat een eerste team een mooie teamfoto behoort te hebben. Voor een team uit het kastelendorp Vorden, was het kasteel natuurlijk de meest toepasselijke achtergrond."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant