Er namen ruim driehonderd mountainbikers deel aan de Najaarstocht. Foto: Achterhoekfoto.nl Paul Harmelink.
Er namen ruim driehonderd mountainbikers deel aan de Najaarstocht. Foto: Achterhoekfoto.nl Paul Harmelink.

Ideale weersomstandigheden voor Najaarstocht

Algemeen

VORDEN – Onder ideale weersomstandigheden hield de Vordense Rijwiel- en Toerclub de 8 Kastelenrijders afgelopen zondag haar eerste veldrit uit de serie van drie van het seizoen 2017-2018. Ruim driehonderd deelnemers, waarvan enkele zelfs uit België, genoten van de dertig, vijfenveertig of zestig kilometer lange Najaarstocht die door VRTC de 8 Kastelenrijders was uitgezet.

Iedereen was vol lof over de tocht door de prachtige natuur die 's morgens nog in nevel was gehuld maar waar in de loop van de ochtend de eerste zonnestralen doorbraken. Goed gepijld en een goede verzorging onderweg met natuurlijk weer de overheerlijke bekende balletjes gehakt. De zestig kilometer rijders hadden zelfs nog een extra verzorgingspost waar ze hun bidon konden bijvullen en een energiereep konden nuttigen.

Na afloop was er bij de start- en finishlocatie van Squash Centrum Vorden aan de Overweg gelegenheid de om de fiets af te spuiten en werd er op het terras nog even gezellig nagepraat over deze tocht en werd er ook al weer gesproken over de volgende tocht welke op het programma staat.

Voor zover bekend hebben er zich geen persoonlijke ongevallen voor gedaan en deelnemers met materiaalpech konden ter plekke door de servicedienst geholpen worden. VRTC de 8 Kastelenrijders kan daarom ook tevreden terug kijken op deze goed verlopen Najaarstocht en kan zich nu gaan voorbereiden op de Grote Veldrit die op 10 december wordt gehouden. Ook dan hoopt VRTC de 8 Kastelenrijders weer veel deelnemers te mogen begroeten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant