Vordenaar Bram Bulten blij met zesde plaats. Foto: Henk Teerink
Vordenaar Bram Bulten blij met zesde plaats. Foto: Henk Teerink

ONK enduro: felle strijd in Vorden

Algemeen

VORDEN - Met 339 starters (waaronder twintig vintage rijders) had Vorden een record aantal deelnemers. De ervaren V.A.M.C. de Graafschaprijders organisatie bood één kort buitje bij de start, een zonnige finish, een boeiende ronde en twee snelle proeven in de buurtschappen Linde (proef 2) en Delden (proef 3) die ruimschoots gecompenseerd werden door proef 1 in het bos naast het zwembad. Die was ook snel maar dan voor rijders met een groot hart. Een prachtige enduro dag met bekende winnaars in de diverse klassen zoals Thierry Pittens en Lucas Dolfing. Een aantal nieuwe winnaars waaronder Lars Griekspoor en met - terug van weg geweest - bijna winnaar Jeroen Klein Kromhof. Leden van de motorclub uit Vorden en de regionale rijders deden het meer dan uitstekend met de diverse podiumplaatsen. Gemiddeld zaten de nummers twee op 15 seconden van de winnaars.

Proef 1 Hamelandweg was veruit de moeilijkste, daar werd het onderscheid gemaakt. Menig rijder ging daar een keertje onderuit. Toch vinden de meeste rijders het een geweldige mooie proef. De gebroeders Pittens wisten goede tijden te zetten in proef 1 en reden de concurrentie op grote achterstand. Zij zijn op dit moment samen met Hans Vogels de te kloppen mannen. Vogels had het dit keer iets moeilijker omdat hij afgelopen week voor de tweede keer vader was geworden en weinig slaap had gehad. Na afloop was hij dan ook helemaal gesloopt.

De klasse E1 werd gewonnen door Daan Bruisten. De twee clubleden van de V.A.M.C. Bas Klein Haneveld uit Vorden en Jan Willem Arendsen uit Hengelo werden respectievelijk tweede en derde. Bij de E2 mochten Thiery en Wesley Pittens het podium beklimmen. Thiery werd eerste, Wesley werd achter Hans Vogels derde. Lucas Dolfing van Enduro Club Drente won de E3 categorie voor WPM KTM rijder Mark Wassink. Bjorn Sloot mocht mee op het podium, hij werd derde. Alex v.d. Broek was de snelste man bij de EV40 gevolgd door Rob Verstegen en Peter Bergsma uit Hummelo. Thijs Bulten finishte achter Lars Griekspoor als tweede in de N1 klasse en Bram Bulten zette een prima resultaat neer door als zesde te eindigen. Beide Vordenaren waren tevreden met de uitslag en hopen hun slag nog te kunnen slaan dit jaar bij een andere enduro.

De uit Hengelo afkomstige Sjoerd Eskes wist er met de winst vandoor te gaan bij de categorie N2. Jeroen Klein Kromhof en Maikel Smits werden tweede en derde. Clublid Bart Oosting deed van zich spreken in de klasse N3 waarin de meeste regionale rijders uitkwamen. Oosting pakte een tweede plek achter winnaar Dennis v.d. Burg, de derde plaats was weggelegd voor Freiko Frosje. De regiorijders Niels Beck, Heinze Mokkink, Mark Wichink Kruit, Tom Berends en Nico Freriks werden 9de, 18de, 21ste, 22ste, en 24ste. Rudi Vossers, Arjan van der Veld en Kevin de Bruin die in de klassen NV40, NV50 en bij de dag licenties uitkwamen pakten de winst in hun klassen. Lubert Lenselink won de Vintage klasse, Frank Theunissen werd keurig vierde. Beide mannen komen uit op een SWM motor en lieten weten het enorm naar hun zin te hebben gehad. Normaal gesproken rijdt deze klasse veelal in het buitenland.

Het was een uitstekend deelnemersveld liet voorzitter Johannes van Kempen weten. Hij was dan ook zeer tevreden over deze dag en bedankte de grondeigenaren, sponsoren, vrijwilligers, rijders en helpers. "Zonder hen is dit niet mogelijk, zij zijn het die de enduro tot een succes maken", aldus van Kempen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant