Genealogiecommissie beschrijft meer dan vijfentwintigduizend personen

Algemeen

VORDEN - De genealogiecommissie van Oud Vorden is ruim 5 jaar bezig om de stambomen van alle Vordense families tussen 1813-1920 te beschrijven. Aan de hand van de bevolkingsregisters die per adres beschrijven wie er woonden, is begonnen de inwoners van het dorp vast te leggen (en de familieleden buiten het dorp). Daarbij is recent een mijlpaal bereikt waarbij vijfentwintigduizend personen zijn vastgelegd. Het leeuwendeel uitgevoerd door commissielid Wim Jansen.

Alle resultaten worden gepubliceerd op de website van Oud Vorden, waarbij in het menu gekozen kan worden voor Genealogie. Er worden vervolgens twee opties geboden, de Namenindex en de Stambomen. De Namenindex toont alle 25.000 beschreven namen alfabetisch gerangschikt met de directe familierelaties. De vijf meest voorkomende familienamen zijn: Eggink, Wesselink, Jansen, Norde en Hissink. De meest voorkomende voornamen zijn Jan, Hendrik, Johanna, Hendrika, Willem. De Stambomen worden eveneens alfabetisch weergegeven in een beschrijving van generaties en getekend als stamboom. Mede ingegeven door persoonlijke interesses zullen als volgende de buurtschappen Veldwijk en Linde vastgelegd worden, uiteraard steeds kijkend naar de stamboomgegevens die al bekend zijn.

Omdat er nog veel werk te verzetten is, zoekt de commissie belangstellenden in familiegeschiedenis om mee te werken aan het systematisch verwerken van gegevens uit de Vordense bevolkingsregisters en (digitale) registers van de burgerlijke stand (waaronder indien gewenst de eigen familie). Van deelnemers wordt verwacht dat ze vertrouwd zijn met de computer (Windows) met tekstverwerking (Word), internet en e-mailen. Verder wordt gebruik gemaakt van het programma Aldfaer (voor Windows). De benodigde kennis en ervaring hiervoor zal men gaandeweg opbouwen. Van commissieleden wordt verwacht dat zij ten minste 1 stamboom per maand maken (de gemiddelde stamboom bevat zestig familienamen en vier generaties).


genealogie@oudvorden.nl

www.oudvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant